Rektör Mesajı

Girne Üniversitesi’ne Hoşgeldiniz!

2013 yılındaki kuruluşumuzdan bu yana öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, öğretim elemanlarımız ve idari ekibimiz ile birlikte katılımcı, farklılıklara saygılı, öğrenci odaklı bir anlayış ile, kaliteli, disiplinlerarası eğitim vermek için çalışıyoruz. Bu çabamızın bir göstergesi olarak mezunlarımızın dünyanın çeşitli noktalarından gönderdikleri teşekkür mesajları ile, kazandıkları başarılarla gurur duyuyor, kendimizi geliştirmek ve daha iyisini yapmak için uğraşıyoruz.

Ana misyonumuz; uluslararası nitelikte eğitim altyapımız ile objektif düşünebilen, sorgulayan, araştıran, bilgi ve değer üreten, yaratıcı, etik ve ahlaki değerlere önem veren, toplumsal sorumluluk bilincine sahip mezunlar yetiştirmektir. Bu ilkeleri esas alarak oluşturduğumuz öğrenme ortamları, programlarımızın gereksinim duyduğu en güncel altyapıya yatırım yapıyor, teknolojiyi en etkili şekilde kullanarak gelişmeye devam ediyoruz. Alanında en iyilerden oluşan, tecrübeli akademik kadromuz ve çok kültürlülüğü sağlayan uluslararası öğrencilerimiz hedefimize ulaşmamızda önemli katkılar sağlıyor.

21. Yüzyıl gerçeğinin farkındayız. Üniversitemizde, öğrenci odaklı anlayışımızı merkeze alarak özgür düşünce ortamı ile araştırma konusunda destekleyici yaklaşımız ile eğitimin geleneksel çerçevesinin dışına çıkıyoruz. Bu anlayış ile öğrencilerimizin kariyerlerinin devamında kullanacakları mesleki temel bilgi, beceri ve değerlerin yanı sıra fiziksel ve kişisel gelişimlerinin önemini biliyor, eğitim hayatları boyunca ilgi alanlarına yönelik öğrenci kulüplerine üye olarak aktivitelerde yer almalarını, etkinlikler düzenlemelerini destekliyoruz.

Kuzey Kıbrıs’ın incisi Girne’de, deniz kıyısında yer alan tek kampüs olma özelliğine sahip üniversitemizin dinamik ortamında, güvenli ve nitelikli öğrencilik yaşamını deneyimleyerek geleceğinizi şekillendireceğiniz, uzun soluklu arkadaşlıklar ile mutlu anılar biriktireceğiniz, sevgi ile gülümseyerek hatırlayacağınız günler ile dolu bir eğitim yaşamı diliyoruz.

Sevgi ve saygılarımla,
Prof. Dr. İlkay Salihoğlu