YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel Hayat Hocasını Kaybetti
Eklenme Tarihi: 07 Kasım 2015, 00:58
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel Hayat Hocasını Kaybetti (1)

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in babası İrfan Günsel vefat etti.

89 yaşında hayata veda eden İrfan Günsel için saat 13:30’da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi önünde tören düzenlendi.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel Hayat Hocasını Kaybetti (9)

Yoğun bir katılımın olduğu cenaze törenine eşi Havva Günsel ve ailesinin yanı sıra 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3’üncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, bakanlar, milletvekilleri, YDÜ çalışanları, öğrencileri ile birçok seveni katıldı.

İrfan Günsel için Cuma Namazına Müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi önünde tören düzenlendi.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel Hayat Hocasını Kaybetti (15)

“Doğaya Olan Sevgisi, Tebessümü ve Kahkahaları ile Unutulmayacak”

Törende konuşan YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, İrfan Günsel’in çalışkanlığı, ciddiyeti ile oğlu Suat Günsel’e eğitim aşkını aşıladığını belirtti. Ümit Hassan, İrfan Günsel’in doğaya olan sevgisi, tebessümü ve kahkahaları ile unutulmayacağını söyledi. İrfan Günsel’in hayatında gördüğü en zeki insanlardan biri olduğunu söyleyen Hassan, “Bir çınar daha yer değiştirdi, huzur içinde uyusun, ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel Hayat Hocasını Kaybetti (6)

Daha sonra İrfan Günsel için helal istendi, dualar okundu. İrfan Günsel, Lefkoşa Kabristanlığı’na defnedildi.