Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Koronavirüs Salgını Dışındaki Acil Servis İhtiyaçlarını Karşılamak için Ücretsiz Hizmet Vermeye Başladı
Eklenme Tarihi: 30 Mart 2020, 16:24

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel başkanlığındaki Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti; Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ana binasının pandemi hastanesi olarak görev yapmaya başlaması nedeni ile doğacak acil servis ihtiyacının Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi tarafından ücretsiz karşılanması kararı aldı. Ayrıca kanser ve diyabet hastaları ile hamilelere muayene ve rutin tetkikleri ücretsiz yapılmaya devam ediliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin bugün aldığı kararla, yaşanan salgın nedeni ile halkın sağlık konusundaki mağduriyetinin ortadan kaldırılması, oluşabilecek daha vahim sağlık sorunlarına hızlı müdahale edilebilmesi ve bu zor günlerin hep birlikte kısa zamanda sağlıkla aşılabilmesi amacıyla, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi acil servisine başvuran hastalara, ayaktan acil servis hizmetlerinin ücretsiz verilmeye başlandığı bildirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin almış olduğu kararla ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müfit C. Yenen, “Halkımızın sağlık ihtiyaçlarını gidermeye yönelik her türlü hazırlığımız mevcuttur. Koronavirüs salgını bitinceye ve devlet hastanesi rutin hizmetlerini verir duruma gelinceye kadar, halkımızın acil servis ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu zor dönemde kimsenin ayrıca bu konuda endişe duymasını istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Salgın nedeniyle başta virüsün bulaştığı hastaları tedavi etmek için canla başla çalışan doktorlar ve tüm sağlık çalışanlarının, polis teşkilatı ve diğer devlet kurumlarının aktif görev alan tüm ekiplerinin göstermiş oldukları büyük çaba ve özverili çalışmalar sonucunda, daha büyük acıların yaşanmasının önüne hep birlikte geçileceğini ifade eden Prof. Dr. Müfit C. Yenen, bu kritik süreçte görev üstlenen herkese teşekkürlerini iletirken, birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

Kanser ve Diyabet Hastaları ile Bebek Bekleyen Anne Adaylarına Rutin Muayene ve Tetkikleri Ücretsiz Yapılmaya Devam Ediliyor.