“Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Oyunları 2019” Sona Erdi
Eklenme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 15:50

Girne Üniversitesi ekibinin yanı sıra 16 takımın katıldığı ‘ Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Oyunları 2019 ‘un kapanış ve ödül töreni Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl 4 ülkeden 17 takımın katıldığı ve Pakistan’dan Lahor Üniversitesi’nin birinciliği elde ettiği yarışmaları Girne Üniversitesi ekibi 10. sırada tamamladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ile birlikte katıldığı törende Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Doç.Dr Ahmet Adalıer ve KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi Karakoç birer konuşma yaptı.

Daha sonra söz alan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı , organizasyonunun önem ve güzelliğine değinerek, katkı koyanları kutladı ve bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi dileğinde bulundu. Akıncı, arama kurtarma faaliyetletinin önemine vurgu yaptı ve felaketin ne zaman geleceğinin bilinmediğini bu nedenle bu tür çalışmaların çok yararlı ve her zaman gerekli olduğunu söyledi.

Etkinliğin sonunda Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Oyunları’nda görev alan hakemlere teşekkür belgeleri verildi ve başarılı olan takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi. Tören düzenlenen kokteyl ile son buldu.