“ Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Oyunları 2019” Başladı
Eklenme Tarihi: 25 Nisan 2019, 16:03
Son Güncelleme Tarihi:29 Nisan 2019, 14:25

Girne Üniversitesi ekibinin yanı sıra 16 takımın katıldığı ‘ Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Oyunları 2019 ‘ Ciklos mevkiinde bulunan Güven Park tesislerinde bugün düzenlenen törenle başladı. Bu alanda gerçekleştirilen , dünyadaki ilk ve tek organizasyon olan oyunlar, Başbakanlık , Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

Düzenlenen geçit töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başbakan Tufan Erhürman, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi Karakoç ve temsilci öğrenciler açılış konuşmalarını yaptı. Meşalenin yakılmasının ardından oyunlar resmi olarak başladı ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Etkinliğe katılan yetkililer daha sonra, yarışma ve oyunların gerçekleşeceği parkurları gezerek bilgi aldı.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan yıl boyunca eğitim alan ve 6 gündür eğitim kampında olan Girne Üniversitesi ekibi bu yıl 4 ülkeden 17 takımın katıldığı ve 5 gün sürecek oyunlarda üniversitemizi temsil ediyor.

Oyunlar, bu yıl, ”Ahşap Köprü Kurma ve Yaralı Nakli”, “Havai Hatla Kurtarma ve Yaralı Nakli”, “Beton Kütle Sürükleme, Trafik Kazasına Müdahale ve İlk Yardım”,” Hedef Bulma”ve “Enkaza Müdahale, Kütle Altı Yaralı Kurtarma ve İlk Yardım” başlıklı 5 etaptan oluşacak.

Başarılı olarak dereceye girecek ekiplere madalya ve kupaları, 29 Nisan Pazartesi akşamı Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecek törenle verilecek.