Uluslararası Engelsiz Turizm ve Sağlık Çalıştayı
Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2024, 11:24

Girne Üniversitesi ev sahipliğinde Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Turizm Araştırmaları Merkezi işbirliği ile 8 Ocak 2024, saat 10.00’da “Uluslararası Engelsiz Turizm ve Sağlık Çalıştayı” gerçekleşti. Girne Üniversitesinde gerçekleşen çalıştay öncesinde, Turizm Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınay, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez Başkanları Prof. Dr. Zehra Altınay ve Prof. Dr. Fahriye Altınay, Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komite Başkanı Ahmet Akdeniz ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş, KKTC Turizm Bakanlığı ile gerçekleştirdiği toplantı neticesinde engelsiz turizme yönelik gerçekleşebilecek stratejiler ve projeler konusunda işbirliğini gündeme aldı. Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesinin de destek verdiği çalıştayda açılış konuşması gerçekleştiren Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, stratejik planlama ile yol almanın hedeflere hızlı ulaşmada anahtar rol oynadığını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz de yapmış olduğu açılış konuşmasında, komite olarak faaliyetlerin her alandaki hizmetlerin iyileştirmesine yönelik olduğunu belirtti. Davetli konuşmacı olarak çalıştaya katılan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş, turizm eğitimi, engelsiz turizm ve uluslararası projeler konusunda detaylı açıklamalarda bulundu ve Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi bünyesinde gerçekleşebilecek ileriki projelerde işbirliğine hazır olduklarını, engelsiz turizmin gelişmesinde önemli rol alan ada turizmi için ileriki adımların önemine dikkat çekti. Çalıştay moderatörlüğü gerçekleştiren Girne Üniversitesi Turizm Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınay, engelsiz turizme yönelik mekanların haritalanması, turizmde istihdam, gastronomi, araştırma ve proje geliştirme konu başlıklarında engelsiz turizm planlamasının ivedelikle yapılmasını ifade etti. Konuşmacı olarak yer alan, Prof. Dr. Nesrin Menemenci Bahçelerli, Prof. Dr. Zehra Altınay, Prof. Dr. Fahriye Altınay, Prof.Dr.Gökmen Dağlı, Doç. Dr. Mete Ünal Girgen, Yrd. Doç. Dr. Serdar Oktay, stratejik planlamaya yönelik önerileri tartışıp çalıştaya katılan katılımcıların görüşleri ışığında öneri raporunu oluşturdular. 9 Ocak 2024 Yakın Doğu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantılar ışığında projenin ilk adımları atıldı. İleriki tarihlerde öneri raporu KKTC Turizm Bakanlığı ve paydaşlarla paylaşılacaktır.