Uçak Mühendisliği Bölümü Girne Üniversitesi’nde Açıldı
Eklenme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 13:57
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

Girne Üniversitesi 2014-2015 Güz dönemi itibarı ile Uçak Mühendisliği bölümüne öğrenci alacak

Girne Üniversitesi bünyesine yeni bölümler katmaya devam ediyor. Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Uçak Mühendisliği Bölümü 2014-2015 Güz dönemi itibarı ile eğitim vermeye başlıyor. Günümüzün en gözde ve en fazla iş imkanına sahip bölümlerinden biri olan Uçak Mühendisliği programının eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili ise İngilizce olacak.

Girne Üniversitesi,Kıbrıs (University Of Kyrenia,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Havayolu taşımacılığının giderek önem kazanması, kargo, hava taksi ve ambulans uçak firmalarının giderek artması, havayolu şirketlerinin yolcu sayılarındaki artışa paralel olarak artan uçak sayısı daha fazla uçak mühendisi ihtiyacını da beraberinde getirmekte. Boeing firmasının yaptığı araştırmaya göre 2032 yılına kadar dünyada 601,000 bin uçak mühendisi ve uçak teknisyenine ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. İhtiyacın çok fazla olması, Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş bulma garantilerinin de bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun yaptığı açıklamada Uçak Mühendisliği programının amacının havada seyreden her çeşit sivil ve askeri aracın tasarlanması ve inşa projelerinin hazırlanması, üretilmesi, bakım ve onarım teknolojisi ve işletmesi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Tolun 4 yıllık eğitim süresince öğrencilere temel bilimler yanında, aerodinamik, gaz dinamiği, ısı transferi, yapı-malzeme, uçuş mekaniği, uçak tasarımı, uçuş aletleri, üretim mühendisliği, aviyonik gibi spesifik dersler okutulacağını ve mezunların Uçak Mühendisi ünvanı ile mezun edileceğini belirtti. Eğitim süresince öğrencilerin zorunlu staj programları olduğunu söyleyen Prof. Tolun, Girne Üniversitesi’ne ait uçaklarda ve laboratuvarlarda öğrencilerin pratik eğitimlerinin de verileceğini ifade etti. Prof. Dr. Tolun Uçak Mühendisliği mezunlarının çok değişik alanlarda çalışabileceklerini belirterek, Uçak Mühendisliği Bölümü’nün iş garantili bölümlerden biri olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Tolun, Girne Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılında uygulamaya koyduğu, “Önce Eğitim Al, Harcını Mezuniyet Sonrası Öde” programının, Uçak Mühendisliği Bölümünü de kapsadığını açıklayarak, Uçak Mühendisliği bölümüne kayıt yaptıran öğrenciler harçlarını mezun olduktan sonra ödemeye başlayacaklarını söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bu yıl sadece 7 öğrenci alacaklarını belirten Prof. Dr. Tolun, Havacılık alanına ilgi duyan tüm gençleri Uçak Mühendisliği Programını incelemeye davet etti.

Girne Üniversitesi Uçak Mühendisliği hakkında detaylı bilgi kyrenia.edu.tr web sayfasından veya 223 64 64 no’lu telefondan alınabilir.