Türkiye İş Bankası’nın Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane ’ye Hediye Ettiği Kitapların İlk Bölümü Düzenlenen Törenle Teslim Alındı
Eklenme Tarihi: 21 Ocak 2021, 15:02

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Türkiye İş Bankası’nın Büyük Kütüphane’ ye hediye ettiği kitapların ilk bölümünü KKTC Ülke Müdürü Serhan Akşahin’den törenle teslim aldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Genel Sekreter Fehmi Tokay ve kütüphane çalışanlarının katıldığı törende Prof. Dr. İlkay Salihoğlu İş Bankası’nın geçmişte de Girne Üniversitesi kütüphanesine katkıda bulunduğunu hatırlatarak kendilerine teşekkürlerini sundu.

Salihoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk eserlerinden biri olan İş Bankası’nın Kıbrıs Türklerine adada varlık mücadelesi verdikleri günlerden bu yana sağladığı desteğin de kendileri açısından önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu kendisinin de İş Bankası kültür yayınlarını her zaman için beğenerek takip ettiğini ifade ederek Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane’nin ismiyle koydukları hedefe ulaşması için yapılan desteklerin memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye İş Bankası KKTC Ülke Müdürü Serhan Akşahin ise 65 yıldır Kıbrıs’ta faaliyette olduklarını hatırlattı.

Akşahin, Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane’ye katkı sağlamaktan onur duyduklarını ve verdikleri desteğin artarak süreceğini söyledi.

Törenin sonunda Prof. Dr. İlkay Salihoğlu İş Bankası KKTC Ülke Müdürü Serhan Akşahin’e bir teşekkür plaketi takdim etti ve kendisini gezdirerek Büyük Kütüphane hakkında bilgiler aktardı.
Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane öğrencilere ve ada halkına 500 bin kitap ve 650 milyon dijital kaynağa erişim imkanı sunmasının yanı sıra bünyesinde 350 kişilik amfi, okuma salonları, bireysel ve grup çalışma odaları, arşiv ve sergi salonu da bulundurmaktadır.