‘Su Altında Sinir Bozanlar’ Semineri
Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2019, 08:17
Son Güncelleme Tarihi:23 Mayıs 2019, 08:59

Girne Üniversitesi’nde ‘Su Altında Sinir Bozanlar’ başlıklı bir seminer düzenlendi.

Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Akın Savaş Toklu, dalış sırasında sinir sistemini etkileyebilecek durumlara ilişkin detaylı bilgiler verdi.

Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. M. Fatih Hüseyinoğlu, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı seminerde Toklu, farklı dalış türlerine ve tekniklerine, basıncın akciğer ve damarlar üzerindeki etkilerine, hastalıkların belirtilerine , basınç odasının hangi durumlarda kullanıldığına ve vurgun tehlikesi durumunda neler yapılması gerektiğine değindi.

Prof. Dr. Akın Savaş Toklu boğulma durumlarında ilkyardımın önemini ayrıca vurgularken yapılması ve yapılmaması gerekenleri örnekleri içeren görsellerle açıkladı.

Son derece samimi bir ortamda geçen seminer soru cevap bölümü ile son buldu.