Sahil Güvenlik ve İş Alımları Başlıklı Sunum Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2020, 14:21

Denizcilik Fakültesi öncülüğünde gerçekleştirilen bir organizasyonla T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Albay Tarkan Düzgünçınar ve Albay Mehmet Yakın öğrencilerle bir araya geldi.

Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. M. Fatih Hüseyinoğlu, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte bir sunum yapan Albay Tarkan Düzgünçınar öncelikle Girne Üniversitesi’ne davet edilmekten ve öğrencilerle 3. kez bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluş yapısının yanı sıra görev alanları hakkında bilgiler veren Düzgünçınar videolar ve görsellerle desteklediği sunumunda en önemli görevlerinin can kurtarma ve deniz emniyeti olduğunu vurguladı. Deniz çevresi ve kaynaklarının korunmasından düzensiz göçle mücadeleye farklı çalışmalarından örnekler veren Albay Tarkan Düzgünçınar, personel temini ve yetiştirilmesi konusunda da detaylı bilgiler aktardı.

Sunumun sonunda soruları beraber yanıtlayan Albay Tarkan Düzgünçınar ve Albay Mehmet Yakın’a Dekan Vekili Doç. Dr. M. Fatih Hüseyinoğlu teşekkür ederek birer hediye takdim etti.