Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Türkiye Bilimler Akademisi Konseyi Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı Hakemliğine Atandı
Eklenme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 10:03
Son Güncelleme Tarihi:27 Ağustos 2020, 11:32

Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLUGirne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Türkiye Bilimler Akademisi Konseyi Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (TÜBA-GEBİP) Alan Değerlendirme Komitesi tarafından Doğa Bilimleri Hakemliğine atandı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (TÜBA-GEBİP) Türkiye Bilimler Akademisi tarafından uluslararası nitelikte bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla 2001 yılı Şubat ayında oluşturuldu.

Açıklamada bu programa tüm bilim dallarından, araştırmalarıyla evrensel bilime katkıda bulunan ve bunu uluslararası yayınlarıyla kanıtlamış, sağlık bilimlerinde uzmanlık derecesine sahip, diğer bilim dallarında doktora derecesini almış, Türkiye’de çalışan veya Türkiye’de çalışma kararını vermiş, 39 yaşını doldurmamış genç bilim insanlarının başvurabildiği ifade edildi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, TÜBA Alan Değerlendirme Komitesi tarafından hakemliğe seçilmekten ve başarılı genç bilim insanlarını destekleyerek onları daha üst düzeyde başarılar sağlamaya yöneltmeyi hedefleyen söz konusu programa katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Salihoğlu, adayların bilimsel liyakatin amaçlandığı bir yarışma sürecinde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.