“Pandemi Sırasında En Hızlı Toparlanan Havacılık Pazarlarından Biri; Rusya”
Eklenme Tarihi: 08 Haziran 2021, 15:28

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, 4 Haziran 2021 Cuma günü “Pandemi Sırasında En Hızlı Toplanan Havacılık Pazarlarından Biri; Rusya “ başlıklı bir çevrimiçi panel düzenledi.
Akademisyen ve öğrencilerin ilgi gösterdiği panele Nordwind Havayolu Ücret ve Yan Gelirler Müdürü Cavit Çolak ile Ağ ve Planlama Müdürü Bekir Bıyıklı konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Girne Üniversitesi öğretim görevlisi ve Panel Moderatörü Nevzat Arşan, Havacılık Yönetimi Bölümü Başkanı Yard. Doç Dr. Nalan Gelirli’ye pandemi sırasında Rus havacılığının hızlı ve doğru stratejiler geliştirmesini sağlayan faktörler hakkında öğrencileri bilgilendirmeyi amaçlayan bu paneli düzenlediği için teşekkürlerini sundu.

Daha sonra söz alan konuşmacılar öncelikle kendilerini tanıtırken 2008 yılında kurulan Nordwind Havayolu hakkında da detaylı bilgi verdiler.

Çolak ve Bıyıklı, Covid öncesi ve sonrası rakamlarla dünya yolcu trafiği gelişimine de değinerek, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA)’ya göre dünya çapında aşılama programı yardımıyla yolcu hacminin 2024 yılında 2019 seviyelerine dönmesinin beklendiğinin altını çizdi.

Konuşmacılar ayrıca Pandemi sonrası reaksiyon olarak dış hat seferlerini azalttıklarını, bunun yerine iç pazarda seferlerini artırdıklarını ve bazı yolcu uçaklarını kargo uçağına çevirdiklerini söylediler.

İnteraktif panelde konuşmacılar, katılımcıların şirketlerinin uçak filosu, pandemi dönemi maliyet yönetimi stratejileri, destinasyonlar ve pazardaki rekabet avantajları ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Konuşmacılar, Rusya’nın 5. sırada yer aldığı Covid iyileşme istatistiklerini de paylaşarak ülkeyi bu seviyeye getiren temel faktörlerin altını çizdiler.

Panel soru cevap bölümüyle sona erdi.