Öğrencilere Önemli Duyuru
Eklenme Tarihi: 27 Mart 2020, 15:33

GİRNE ÜNİVERSİTESİ’NİN SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİ,

Yirmi Birinci Yüzyılın en önemli olağanüstü koşullarını yaşamaktayız. Bunu dikkate alan Yüksek Öğretim Kurulu, Yüksek Öğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu, KKTC Bakanlar Kurulu ve KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı kararları doğrultusunda 2019-2020 Akademik Yılı Bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla, üniversitemizde devam eden geleneksel eğitime ara verilmiştir. Üniversitemizde teorik eğitimin dijital eğitim ve uzaktan sürdürülebilmesi için bütün olanaklarımız seferber edilmiştir. Uzaktan eğitim süresince laboratuvar, klinik, atölye ve benzeri uygulamalı eğitimlerin sürdürülebilmesi mümkün değildir. Uzaktan eğitim ve dijital eğitimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında yoğunlaştırılmış akademik program çerçevesinde tamamlanacaktır. Eğitimle ilgili bundan sonraki kararlar yine YÖK, YÖDAK, ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecektir ve söz konusu kararlar, alınır alınmaz en kısa sürede sizlerle paylaşılacaktır. Sizler fakültelerinizden, bölümlerinizden, sınıf danışmanlarınızdan ve koordinatörlüklerinizden gelen programlar doğrultusunda teorik eğitiminizi dijital eğitimle uzaktan sürdüreceksiniz. Ders başarı değerlendirmeleri ve uygulamalı programların zamanlaması, pandemik sürecin resmi sonlanmasını takiben, yine sizlere önceden bilgi verilerek gerçekleştirilecektir.

Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için Web sitemizi ve Üniversitemize ait sosyal medya hesaplarını sık sık takip etmenizi tavsiye ediyorum.

Sizlere yakınlarınızla birlikte bu zorlu süreçte sağlık ve başarılar dilerim.

Prof. Dr. İLKAY SALİHOĞLU