Öğrenci Kulüpleri 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği Düzenledi
Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2019, 15:53

Girne Üniversitesi öğrenci kulüpleri 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir dizi etkinlik düzenledi. Müzik, Edebiyat, Fotoğrafçılık ve Çevre ve Sosyal Sorumluluk kulüplerinin katkısıyla gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Öğretmenler Günü’nün tarihsel sürecine değindi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden alıntılarla öğretmenlerin rolünü vurguladı.

Dağlı, eğitimin çok ciddi bir kavram olduğunu ve öğrenmenin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu vurguladı.

Etkinlikte daha sonra Fotoğrafçılık ve Medya Kulübü tarafından hazırlanan, öğrenci ve çalışanların yer aldığı Öğretmenler Günü konulu videonun gösterimi yapıldı. Daha sonra Edebiyat Kulübü üyeleri ‘ Öğretmen Olmak İstiyorum ‘ ve ‘ Yaşamaya Dair’ başlıklı şiirlerin yanı sıra bir kompozisyon sunumu gerçekleştirdi. Müzik Kulübü üyesi öğrencilerinin sergilediği performanslar ise katılımcılara keyifli ve hoş dakikalar yaşattı. Etkinliğin sonunda Çevre ve Sosyal Sorumluluk Kulübü 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle öğrenciler adına TEMA Vakfı’na yapılan bağışın sertifikasını Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Yard. Doç. Dr. Serkan Sancak’a takdim etti.

Yoğun katılımın olduğu organizasyonun sonunda Galatasaray Taraftar Kulübü öğrencileri de katılımcılara karanfil dağıttı.