“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 35. yılı Girne Üniversitesi kampüsünde düzenlenen törenle kutlandı“
Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2018, 16:33

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 35. yıl dönümü sebebiyle Girne Üniversitesi kampüsünde bir tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’yla başlayan törene Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Dr. Suat Günsel Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Girne Üniversitesi rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, üniversite ve hastane idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İlkay Salihoğlu KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki bağa dikkat çekti ve bir halkın varoluşunda bağımsızlığın önemini kendi tecrübelerinden yola çıkarak vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ali Efdal Özkul törende “Cumhuriyete Giden Yol” başlıklı bir konuşma yaptı.

Öncelikli olarak Osmanlı devrinde  Kıbrıs’ın tarihi üzerine bilgiler veren Prof. Dr. Ali Efdal Özkul İngiliz yönetimi ile devam eden ve 15 Kasım 1983’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar ulaşan süreci detaylı olarak aktardı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği törenin sonunda Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu  Özkul’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.