KKTC’nin Denizcilik ve Havacılık Üzerine Kurulmuş İlk ve Tek Üniversitesi, Girne Üniversitesi 1. Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Davetlisiniz
Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2014, 22:01
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:44

Ülkemizin ve Doğu Akdeniz bölgesinin denizcilik ve havacılık bilimleri üzerine kurulmuş ilk ve tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi birinci akademik yılına törenle giriyor…

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre , Kurucu Rektör Cemre Günsel Haskasap’ın girişimleriyle 2013 yılında YÖDAK ve YÖK tarafından onaylanarak kurulan ve kuruluşunun daha ilk yılında Uluslararası Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversiteler Birliği, İslam Ülkeleri Üniversiteler Federasyonu, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi gibi uluslararası kuruluşlara üyeliklerini gerçekleştiren Girne Üniversitesi, Birinci Akademik Yıl Açılış Töreni 20 Ekim 2014 tarihinde saat 10:00’da kardeş üniversite Yakın Doğu Üniversitesi’nin Büyük Kütüphane’sinde bulunan 4 numaralı salonda yapılacak ve tören açılış kokteyli ile sonlanacaktır.

Açılışa, KKTC Cumhurbaşkanı Sn.Dr.Derviş Eroğlu, KKTC Ulaştırma Bakanı Sn.Hasan Taçoy, TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aydaş’ın ve birer konuşma ile katılacakları törende, açılış dersi YDÜ Mütevelli Heyet Başkanı Doç.Dr.İrfan Günsel tarafından verilecektir. Törene uluslararası denizcilik şirketi TRANSAS Genel Müdürü Vacula Vitally Türkiye Genel Müdürü Davut Sultani’in de katılmaları beklenmektedir.