Kıbrıs Diyabetik Çocuk ve Gençlik Kampı Lapta’da Düzenlenecek
Eklenme Tarihi: 14 Haziran 2019, 15:39

Kıbrıs Diyabetik Çocuklar Kampı’nın üçüncüsü 11 – 14 Temmuz 2019 tarihleri arasında Lapta’da gerçekleştirilecek.

9–18 yaş arası diyabetli çocukların katılabileceği kamp; Kıbrıs Türk Diyabet Derneği , Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı,  Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği tarafından, Başbakanlık Gençlik Dairesi’nin desteği ile gerçekleştirilecek.

Kampla diyabetli çocukları eğlendirirken eğitmek amaçlanıyor
Kampa ilişkin bilgi veren yetkililer bu organizasyonla; çocuklara diyabetli olarak mutlu ve sağlıklı yaşamanın yollarını öğretmenin, aralarındaki dayanışmayı geliştirmenin, özgüvenlerini artırmanın ve böylece diyabetli çocukları eğlendirirken eğitmenin amaçlandığını açıkladı.

Tip1 diyabetli çocuk ve gençlerin, diyabetli yaşam konusundaki olası bilgi eksikliklerine, uygulama güçlüklerine ve psikososyal sorunlarına eğilmeyi amaçlayan kamp, bu hastalığı taşıyan çocukları ve gençleri bir araya getirerek yaşam kalitelerini yükseltmeyi hedefliyor.

Eğlenirken öğrenme modelini benimseyen organizasyonda  hareketli kamp yaşamı içinde insülin,  egzersiz ve beslenme tedavisinin yönetimine ilişkin teorik ve pratik bilgiler; eğitimi pekiştirici yarışmalar ve aktivitelerle bir arada verilecek.

Kampın programı alanında uzman kişilerce yürütülecek
Edinilen bilgiye göre kampın günlük programı içerisinde yer alan çok sayıda sportif (yüzme, su oyunları, basketbol, voleybol, futbol, jimnastik vb.) ve sanatsal aktivitenin (el sanatları, müzik, resim, folklar ve dans vb.) yanında psikososyal destek için psikolog ve doktorlar ile grup çalışmaları da yapılacak.

Alanında uzman doktor, diyetisyen, psikolog, psikiyatr ve hemşirelerin yürütücü kadrosunda olduğu Kıbrıs Diyabetik Çocuklar Kampı için son başvuru tarihi 5 Temmuz 2019 olarak açıklandı.