Kıbrıs Derbisinde Yakın Doğu Melekeleri Havası… Yakın Doğu Üniversitesi: 93 – 72 Girne Üniversitesi
Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2017, 07:50
Kıbrıs Derbisinde Yakın Doğu Melekeleri Havası… Yakın Doğu Üniversitesi: 93 - 72 Girne Üniversitesi

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Girne Üniversitesi ile Kıbrıs derbisinde oynanan hazırlık maçını 20 sayı farkla 93-72 kazandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi RA 25 Spor Salonu’nda oynanan maçta, Yakın Doğu Üniversitesi bütün periyotları üstün tamamladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin son transferi Kayla McBride da maçta ilk kez forma giydi.

Maçın ilk periyoduna Anna VAJDA’nın 3 sayılık basketleriyle başlayan Yakın Doğu Üniversitesi periyot süresince üstünlüğünü sürdürdü. Periyodun 6. Dakikasında 6-6 skor eşitliği sağlanan maçta Yakın Doğu Üniversitesi son dakikaya girilirken skoru 19-9’a taşıdı. Periyotta sayı bulmakta zorlanan Girne Üniversitesi karşında Bahar ÇAĞLAR’ın 3’lüğü ile skoru yukarı çekmeye devam eden Yakın Doğu Üniversitesi sayı bulmaya devam ederek 20 sayı farkla ilk periyodu 29- 9 önde bitirdi.

İkinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi karşısında Girne Üniversitesi skor üretmede zorlandı. İlk dört dakika 36- 13 Yakın Doğu Üniversitesi’nin üstünlüğü ile geçildi. Girne Üniversitesi’nin savunması karşısında sayı bulmaya devam eden Yakın Doğu Üniversitesi skoru 40-21 yaptı. Girne Üniversitesi 2.20’de bulduğu faul basketleriyle skoru yukarılara taşımaya çalıştı( 44-27).

Periyodun bitimine 40 saniye kala Courtney VANDERSLOOT’un üçlüğüyle skorun 47-31 olduğu maçta Yakın Doğu Melekleri 51-31 üstünlükle soyunma odasına gitti.

Üçüncü son periyotta üstünlüğünü sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi, rakibi karşısında farkın açılmasına izin vermeyerek maçtan 21 sayı farkla 93- 72 galip ayrılarak Kıbrıs derbisinin gülen tarafı oldu.

WNBA Yıldızı McBride Göz Doldurdu…

Yakın Doğu Üniversitesi’nin son WNBA transferi scorer guard Kayla McBride ilk kez forma giydiği maçta performansıyla göz doldurdu. McBride, terlettiği formasıyla 24 sayı kaydederek maçın en skorer ismi oldu.

Yakın Doğu Melekleri Antrenmanlara Devam Edecek..

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 13. hafta hazırlıklarını da Kıbrıs’ta yapacak. Perşembe günü antrenmanlarını sürdürecek olan takım Cuma günü ligin ilk devresinin son maçı olan Adana ASKİ maçı için Adana’ya gidecek.