Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2016, 19:55
Son Güncelleme Tarihi:19 Aralık 2016, 07:21

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Erciyes Cup’ta karşılaştığı MBK Doğuş Hastanesi’ne 78-65 yenilerek, turnuvanın ilk mağlubiyetini almasına rağmen turnuvada finale yükseldi.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanan maçın ilk periyodunda üstünlük sağlayan MBK Doğuş Hastanesi 21-14’lük skorla periyodu önde bitirdi. Çekişmeli geçen ikinci periyotta maçta dengeyi sağlayan Girne Üniversitesi devrenin 38- 38 eşitlikle bitmesini sağladı. Üçüncü periyotta Girne Üniversitesi farkı 10 sayıya kadar çıkarıp son çeyreğe 60-55 önde başladı. Son periyotta sayı farkını kapatarak üstünlüğü ele geçiren MBK Doğuş Hastanesi, sadece 5 sayı yediği dördüncü devreyi 78-65 önde bitirerek maçın galibi oldu.

HOLLIVAY ve GAJIC’ten Double Double

Girne Üniversitesi’nden Marica GAJIC ile Rachel HOLLIVAY double double yaparak maçın ve takımlarının öne çıkan isimleri oldu. Bosnalı oyuncu Marica GAJIC, 11 sayı, 10 ribaunt, Amerikalı oyuncu Rachel HOLLIVAY ise 10 sayı, 10 ribaunt ile double double yaparak maçı tamamladı. Marica GAJIC turnuvada çıktığı üç maçta da double double yaptı.

Girne Üniversitesi’nde, Courtney WILLIAMS 15 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, Rachel HOLLIVAY 10 sayı, 10 ribaunt, 1 asist, Simay KARAMAN 17 sayı, 3 ribaunt, 3 asist, Marica GAJIC 11 sayı, 10 ribaunt, 2 asist, Özge YAVAŞ 4 sayı, 1 ribaunt, 2 asist, Adrijana KNEZEVIC 4 sayı, 6 ribaunt, 1 asist ile performans sergiledi.

MBK Doğuş Hastanesi’nde, Gülşah DUMAN 12 sayı, 2 ribaunt, 1 asist, Jamierra FAULKNER 22 sayı, 3 asist, Jelena IVEZIC 15 sayı, 8 ribaunt, 1 asist, Gülşah AKKAYA 17 sayı, 4 ribaunt, 4 asist ile oynadı.

[center]Kayseri’de İlk Mağlubiyet… Girne Üniversitesi: 65 – MBK Doğuş Hastanesi:78[/center]

İlker GÖZENELİ: “Finale Kaldığımız Turnuvada İyi Bir Performans Sergiledik”

Turnuvada aldıkları ilk mağlubiyeti ve maçı değerlendiren Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İlker GÖZENELİ, “Turnuvada üçünü maçımızda MBK Doğuş Hastanesi karşısında mağlup olarak ilk yenilgimizi aldık. Şimdiye kadar sahada başarılı bir oyun sergiledik. Oyuncularımız hırslı ve mücadeleci bir ruha sahip. Turnuvada finale çıkacağız bu sevindirici. Final maçı ile lig öncesi hazırlıkları tamamlamış olacağız. Ligin güçlü takımlarından Beşiktaş ile yapacağımız final maçında kupayı alan taraf olmak istiyoruz. Aylardır sürdüğümüz çalışmaların karşılığını inşallah maçlarda elde edeceğimiz başarılı neticelerle alacağız. Takımıma ve oyuncularıma güveniyorum” dedi.

Kayseri’de İlk Mağlubiyet… Girne Üniversitesi: 65 – MBK Doğuş Hastanesi:78

Final Maçında Rakip Beşiktaş…

Turnuvada mücadele ettiği B grubunu birinci sırada tamamlayan ve finale kalan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, final maçını 16 Ekim 2016 Pazar saat 12:00’de Beşiktaş ile oynayacak.