Kalkınma Amaçları Zirvesi Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 11 Mart 2024, 08:52

6 Mart 2024 tarihinde Girne Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Al Farabi Kazakistan Ulusal Üniversitesi işbirliği ile Toplumda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi gerçekleştirildi.

Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Gökmen Dağlı, sürdürülebilir kalkınma amaçları konusunda konuşmasını yaparak, katılımcılara bu amaçlar konusunda uygulama örneklerini paylaştı.

Zirvede Prof. Dr. Zehra Altınay ve Prof.Dr. Fahriye Altınay, eşitsizliklerin kaldırılması ve yükseköğretimde kalite çalışmaları konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Dr.Gainiya Tazhina, Kazakistan’da ve dünyada yapılan sürdürülebilir kalkınma amaçları çerçevesinde uygulamaları anlattı. Aynı zamanda, Prof.Dr. Ramesh Sharma, Hindistandaki uygulamaları paylaştı.

Zirvede, katılımcıların görüşlerini paylaşması ve ileriye dönük öneriler sunması için sorular yönetildi.

Gelecek yılın Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesinde yapay zeka uygulamalarının da entegre edilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.