İngilizce Muafiyet Sınavı-Duyuru
Eklenme Tarihi: 01 Eylül 2020, 14:55
  1. Aşama:

İngilizce Yeterlik Sınavı

• İngilizce Yeterlik Sınavı dilbilgisi, kelime bilgisi, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini içeren toplam 100 sorudan oluşan bir sınavdır.
  • Pilotaj bölümü öğrencileri Havacılık İngilizcesini test etmeye yönelik ek bir sınava gireceklerdir.
  • Yeterlik Sınavının sabah oturumu (yazılı sınav) 2 Ekim 2020 Cuma günü saat 09:30’da ve öğleden sonra oturumu (sözlü sınav) saat 14:00’da yapılacaktır.
  • Bu sınavda geçerli puan alan öğrenciler İngilizce Hazırlık Programından muaf olur.
  • Bu sınavda geçerli puan alamayan öğrenciler Muafiyet Sınavının ikinci aşaması olan Seviye Tespit Sınavına girip sınav sonucuna göre tek veya çift dönem Hazırlık Programına yerleştirilir.
  • 2019-2020 Akademik Yılında İngilizce Hazırlık Programını tamamlayamamış öğrenciler 2 Ekim 2020 Cuma günü yapılacak olan sınava girebilirler.
  1. Aşama:

İngilizce Seviye Tespit Sınavı

• Seviye Tespit Sınavı dilbilgisi, okuma ve kelime bilgisi becerilerini içeren toplam 100 puanlık çoktan seçmeli bir sınavdır.
  • Seviye Tespit Sınavı 5 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 09:30’da yapılacaktır.
  • Öğrenciler Seviye Tespit Sınav sonucuna göre tek veya çift dönem Hazırlık Programına yerleştirilir.