İngilizce Muafiyet Sınavı 09.10.2020
Eklenme Tarihi: 07 Ekim 2020, 14:15
Son Güncelleme Tarihi:08 Ekim 2020, 12:23

İngilizce Muafiyet Sınavı 9 Ekim 2020 Cuma günü 09:30’da yapılacaktır.

Sınava YÜZ YÜZE katılmak isterseniz sınav Girne Üniversitesi kampüsünde D2101 no’lu derslikte olacaktır.

Sınava ONLINE olarak katılmak isterseniz:

Çevrimiçi Muafiyet Sınavı İlk Aşaması (Yazılı Sınav) saat 09.30’da başlayacaktır.

En geç 09.00’da sanal sınıfa katılmak için isminizin yanındaki meet.google link (Written Exam Room Link) bağlantısına tıklamanız ve sınavı uygulamak için size esinav.kyrenia.edu.tr sayfasında size verilen kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak giriş yapmanız gerekmektedir.

Sözlü Sınav 12.30’da başlayacaktır. Sanal sınıfa katılmak için adınızın yanında belirtilen saatte meet.google.com (Oral Exam Room Link) bağlantısına tıklayın.

Linkler için tıklayınız.

Muafiyet Sınavı – Yönerge

• Sınav esnasında her iki platformun da açık olması gerektiği için sınavı akıllı telefon aracılığı ile değil kamera, mikrofon ve hoparlörü olan bir bilgisayar aracılığı ile yapmanız gerekmektedir.
  • Sözlü Sınav google.com platformu üzerinden gerçekleşecek ve önceden size bildirilecek olan saatte eposta adresinize gönderilen meet.google bağlantısını tıklayarak sınava katılabileceksiniz. Sözlü Sınav için kamerası ve mikrofonu çalışan herhangi bir akıllı telefon kullanabilirsiniz.

İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI PROSEDÜR

İngilizce Muafiyet Sınavı  Birinci Oturum – Yazılı Sınav

Sınavdan önce yapılması gerekenler:

• Yazılı sınav google.com ve esinav.kyrenia.edu.tr platformları üzerinden gerçekleştirilecektir. Sınav esnasında her iki platform da açık olmalıdır.
  • Sınavdan önce bilgisayarınızın çalışır durumda olduğundan emin olun.
  • Bilgisayarınızın kamera, mikrofon ve hoparlörünün çalışır durumda olduğundan emin olun.
  • Sınavdan önce sınavı yapabileceğiniz sessiz bir ortam bulun.
  • Eğer kablosuz internet kullanacaksanız, internet hızından optimum derecede yararlanmak için modeme yakın bir yerde oturun.
  • Televizyon, cep telefonu ve sosyal medya araçları gibi dikkatinizi dağıtacak araçların kapalı olduğundan emin olun.
  • En geç saat 09:00’da sınava başlamak için hazır olun.

Sınavı başlatmak ve bitirmek için:

Yazılı sınav meet.google.com ve esinav.kyrenia.edu.tr platformları üzerinden gerçekleştirilecektir.

Sanal Sınıfa katılabilmeniz için size eposta olarak gönderilen meet.google.com bağlantısına tıklayın.

• Kameranızı açın ve kimlik kontrolü için hazır şekilde bekleyin.
  • Sınav esnasında kameranız açık olacaktır.
  • Sınav kayıt altına alınacaktır.

Sınavı uygulamak için https://esinav.kyrenia.edu.tr/?lang=tr sayfasını açın.

• Sağ üst köşede bulunan ‘Giriş Yap’ butonunu tıklayın.
  • Kullanıcı adı ve Şifrenizi girdikten sonra ‘Giriş Yap’ butonuna tıklayın.
  • Ders Kategorileri bölümünün altında ‘English Proficiency Test’ butonuna tıklayın.
  • Açılan sayfadaki ‘English Proficiency Test’ butonuna tekrar tıklayın.
  • ‘English Proficiency Test Part I – Written Exam 02.10.2020’ butonuna tıklayın.
  • Sınava başlamak için ‘Uygulamayı Başlat’ı seçin.

Sınav 09.30’dan önce başlamayacaktır. Sınava erken giriş yapmaya çalıştığınız takdşrde sınavı göremeyeceksiniz.

Sına süresi 120 dakikadır ve süre dolunca sınav kapanacaktır. Sınava geç başladığınız takdirde sınav en geç 12.00’da kapanacaktır.

Sınavın Birinci Oturumu Dinleme, Okuma, Dilbilgisi, Kelime Bilgisi ve Yazma becerilerini içeren sorulardan oluşmaktadır.

Sınavın ‘Dinleme’ kısmında  toplam 3 bölüm vardır. Her bölümdeki  ses dosyasını İKİ kez dinleme hakkınız vardır.

Sınav esnasında başka platformlara girmeye çalışmayın. Kopya çektiğiniz tespit edildiği takdirde sınav geçersiz sayılacaktır.

Sınavı sadece BİR kez giriş yapma hakkınız vardır.

Sınav esnasında internet bağlantısının kopması durumunda, tekrar bağlandığınız zaman sınava kaldığınız yerden devam edebilrisiniz.

Sınavı bitirmek için:

• uygulamayı bitir
  • tümünü gönder ve bitir
  • onay  – tümünü gönder ve bitir

İngilizce Muafiyet Sınavı  İkinci Oturum – Sözlü Sınav

Sanan sınıfa katılmak için size önceden bildirilecek saatte eposta adresinize gönderilen meet.google.com bağlantısına tıklayın.

Sınava size önceden bildirilen saatten önce girmeye çalışmayın.

Sınavdan önce kamera ve mikrofonunuzun çalışır durumda olduğundan emin olun.

Sınav esnasında internet bağlantınızın çalışır durumda olduğundan emin olun.

Sınav sırasında kamerası ve mikrofonu çalışır durumda olan herhangi bir akıllı telefon kullanabilrisiniz.

Sınava size inceden bildirilen saatte girmediğiniz takdirde sınava girmek için sınav sonuna kadar beklemeniz gerekmektedir.

Sınav kayıt altına alınacaktır.