“Havacılıkta Kariyer Yolculuğu” Semineri Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 03 Mayıs 2019, 15:55
Son Güncelleme Tarihi:17 Temmuz 2019, 09:38

Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü “ Havacılıkta Kariyer Yolculuğu “ başlıklı bir seminer düzenledi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA başdenetçisi, danışman ve  eğitmen Ferhan Bugay’ın konuşmacı  olarak yer aldığı seminere, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun’un yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler  yoğun ilgi gösterdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Nalan Gelirli daha sonra sözü havacılık sektöründe geniş tecrübeye sahip olduğunu belirttiği Ferhan Bugay’a bıraktı.

Ferhan Bugay ise sektörün çalışanlarından beklentileri, havacılıkta kariyer geliştirme fırsatları ve havacılığın gelecekteki istihdam olanakları gibi konu başlıklarını içeren konuşmasının başında kişisel beklentilerin farkına varılmasının ve kişisel gelişimin önemine değindi.

Bugay,  havacılık endüstrisi, sektörün  gerçekleri ve geleceğine değindikten sonra yolcu hava trafiği büyüme oranları ve  büyümeye öncülük eden gelişmekte olan pazarlar gibi konularda detaylı bilgiler aktardı.

Havacılık sektöründe çok sayıda farklı iş kolu olduğunu  vurgulayan Ferhan Bugay geçmiş yıllara göre istihdam fırsatının büyüdüğünün ve bu açıdan Havacılık öğrencilerinin şanslı olduklarının altını çizdi.

Öğrenciler ve diğer katılımcıların büyük bir ilgiyle takip ettiği seminer soru cevap bölümü ile son buldu.