“Hava Yolları Faaliyetleri için Uçak Alımı” Konulu Online Seminer Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2020, 15:39
Son Güncelleme Tarihi:21 Nisan 2020, 13:10

Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü 17 Nisan Cuma günü “Hava Yolları Faaliyetleri için Uçak Alımı” başlıklı online bir seminer düzenledi.

Bir havayolu işletmesinin kazanç elde etmesi için en önemli ekipman olan uçağın en karlı ve doğru şekilde temin edilerek filoya kazandırılmasının önemi ve yöntemleri hakkında öğrencilerde farkındalık yaratmayı amaçlayan seminerin sunumunu; Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Nalan Gelirli ve Uçak Mühendisi ve Serbest Havacılık Danışmanı Ertuğrul Diş gerçekleştirdi.

Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin katıldığı online seminerde Gelirli ve Diş genel olarak; ticari faaliyet için uçak tanımlama, uçak temin yöntemleri ve seçeneklerin değerlendirilmesi, uçak temin kontratlarının genel içeriği, uçağın teknik kabulü ve hukuki olarak tescil edilerek filoya resmen dahil edilmesi başlıklarını işlediler.

Uçak ihtiyacını doğuran sebepler, yolcu profili ve hacmi, ülkelere göre değişen prosedür süreci ve uçak tedarik seçeneklerinin de detaylı örnekler üzerinden aktarıldığı seminerin sonunda katılımcı öğrenciler merak ettikleri konularda sorularını yöneltme fırsatı da buldular.

Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Nalan Gelirli Covid-19 salgını sebebiyle zorunlu olarak internet ortamına aktarılan eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçası olarak gördükleri bu tür seminerleri devam ettirmeyi amaçladıklarını ifade etti.