Öğrenci Mali İşleri ekibi, öğrencilerin ödemeleri ile ilgili aşağıda yer alan öğrenci işlemlerini yerine getirir.
Öğrenci Harç Yatırım İşlemleri:
Eğitim harcı, sosyal etkinlik, staj, uçuş giderleri, transkript ücretleri vb.
Önemli Hatırlatma: Muhasebe bölümü sadece kredi kartı ile ödeme kabul etmektedir. Nakit ödemeler kampüste yer alan Near East Bank şubesi, havale ve eft İşlemleri ise T.C. İş Bankası hesaplarımız üzerinden yapılmaktadır.
Ödeme Yöntemi Seçenekleri :
- Peşin
Bu ödeme yöntemini seçen öğrenciler için son ödeme tarihi: 8 Eylül.
- Dönemlik iki taksit
Bu ödeme yöntemini seçen öğrenciler için taksitlerin son ödeme tarihleri: 8 Eylül ve 8 Ocak.
- Sekiz taksit
Bu ödeme yöntemini seçen öğrenciler için taksitlerin son ödeme tarihleri: 8 Eylül, 8 Ekim, 8 Kasım, 8 Aralık, 8 Ocak, 8 Şubat, 8 Mart, 8 Nisan.
%3: Dönem içinde aylık taksitinin son ödeme günü geçmesi durumunda(taksit başı) ve yaz okulu ücreti gecikmelerine uygulanır.
%5: Bir önceki dönemden kalan borca uygulanır.
%10: Dönemlik harcından fazla borcu bulunan ve bir önceki seneden kalan borca uygulanır.
Öğrenci Statülerinin Belirlenmesi
Aktif öğrenci: Mevcut akademik dönemde eğitim harcını yatırıp kaydını Öğrenci Mali İşlerinden (Muhasebe) açtırmış öğrenci.
Pasif öğrenci: Mevcut akademik dönemde eğitim harcını yatırmayıp kaydını Öğrenci Mali İşlerinden (Muhasebe) açtırmamış öğrenci.
Ders Kayıt İşlemleri
Aktif statüdeki öğrenciler Fakülte ve Öğrenci İşleri Asistanlarından, Öğrenci bilgi sistemi erişim şifrelerini aldıktan sonra kendileri veya danışmanlarıyla birlikte ders kayıt işlemlerini yapabilirler.
Önemli Hatırlatma : Staja ve uçuşa gidecek öğrenciler, Öğrenci Mali İşlerine (Muhasebe) uğrayıp kayıtlarını yeniledikten sonra staj veya uçuş işlemlerini başlatabilirler.
Ara Sınav – Vize /Final / Bütünleme Sınav Giriş İşlemleri
Öğrenci Mali İşleri (Muhasebe) bölümü tarafından onay almış öğrenciler, Sınav Giriş Belgelerini Öğrenci bilgi sistemi öğrenci portalından temin etmektedirler. Sınav Giriş belgesi olmayan öğrenciler sınava alınmamaktadır.
Vize Sınavı Giriş Belgesi : dönemlik harcın yarısının (1/2) ödenmiş olması gereklidir.
Final + Bütünleme Sınavı Giriş Belgesi: dönemlik harcın tamamının ödenmiş olması gereklidir.
Önemli Hatırlatma : Sınav Giriş Belgelerinin onayları öğrenci bilgi sistemi üzerinden otomatik olarak verilir. Sınav öncesinde her öğrenci kendi sorumluluğunda giriş belgelerini print (çıktı) almaları gerekmektedir. Sınav haftasında sorun yaşamamak adına, sınav haftasından önce belge alınabilirliği öğrenciler tarafından mutlaka kontrol edilmelidir.
Örnek Sınav Giriş Belgesi