“Güzel Sanatlar 15 Kasım Cumhuriyet Sergisi”
Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2020, 15:07

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Dünyası’ndan Sanatçıların Eserlerinden Oluşan “Güzel Sanatlar 15 Kasım Cumhuriyet Sergisi”, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonunda Açılıyor…

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Günsel Sanat Müzesi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Ergün küratörlüğünde gerçekleştirilecek olan “Güzel Sanatlar 15 Kasım Cumhuriyet Sergisi”, Yakın Doğu Üniversitesi ve Türk Dünyası’ndan ödüllü 28 sanatçının resim, heykel, seramik ve baskı resimlerinden oluşan 70 esere ev sahipliği yapacak. 16 Kasım 2020 tarihinde saat 17:00’da açılacak olan sergi, ay sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kasım ayı içerisinde kültür ve sanat alanında birçok yeniliğe imza atarak sergiler ve sanatsal organizasyonlara imza attığını hatırlatan Doç. Dr. Erdoğan Ergün, “Güzel Sanatlar 15 Kasım Cumhuriyet Sergisi”ni açmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Doç. Dr. Erdoğan Ergün, “Üniversitemizin güzel sanatlar alanında yaptığı büyük atılımlar, toplumumuzun kültürel kalkınmasında önemli yapı taşları oluşturuyor. Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İrfan Günsel’in “Sanattır, insanlığın tanımı” deyişinden hareketle bu süreç içerisinde gerçekleştirilen tüm çalışmaların ve atılımların, gelecek kuşaklar tarafından daha iyi anlaşılacağı ve kavranacağı düşüncesindeyim” dedi. Doç. Dr. Erdoğan Ergün, “Güzel Sanatlar 15 Kasım Cumhuriyet Sergisi”ni Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırlanan ve 362’inci sergi olduğunu da sözlerine ekledi.

Açılışı, 16 Kasım 2020 tarihinde saat 17:00’da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda yapılacak sergiye tüm halkımız davetlidir.