GÜDENMER ‘Covid -19 sonrası Akdeniz Siyaseti‘ Başlıklı Online Seminer Düzenledi
Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2020, 15:40
Son Güncelleme Tarihi:01 Haziran 2020, 15:14

Girne Üniversitesi Denizcilik Merkezi GÜDENMER tarafından emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in katılımıyla 29 Mayıs 2020 Cuma günü saat 14.00’de ‘Covid -19 sonrası Akdeniz Siyaseti ‘ başlıklı bir online seminer düzenlendi.

GÜDENMER Başkanı Kaptan Enver Yetkili seminerin açılışında yaptığı konuşmada, KKTC’nin siyasi konumu sebebiyle diğer bölge ülkelerine kıyasla denizcilik alanında zorluklarla karşılaştığını belirtti.

Yetkili daha sonra seminerin konuşmacısı olan Mavi Vatan konseptinin mimarı Tümamiral Cem Gürdeniz’i tanıtarak sözü kendisine bıraktı.
Girne Üniversitesi ve GÜDENMER’in davetinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Gürdeniz, Covid -19 salgını sonrasındaki dönemde Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelere değindi.

Cem Gürdeniz konuşmasında Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikasının 2002 Mart ayından bugüne geçirdiği aşamaları bölgedeki siyasal gelişmeler paralelinde ele aldı.

KKTC’nin Türkiye açısından önemine tarihten örnekler vererek atıfta bulunan Tümamiral Cem Gürdeniz, ‘Mavi Vatan’ kavramı ve T.C. ile Libya arasında imzalanan anlaşma konusunda yapılan tartışmalara değindi.

Gürdeniz ayrıca, pandemi süreci sonrasındaki olumsuz ekonomik gelişmelerin Doğu Akdeniz politikasını etkilememesi gerektiği düşüncesini dile getirdi.

Online seminerin sonunda söz alan GÜDENMER Başkanı Kaptan Enver Yetkili ise Annan planından bu yana bölgede yaşanan gelişmeleri özetledi ve Gürdeniz’e seminere katıldığı için teşekkürlerini sundu.

Akademisyenler, öğrenciler ve ilgililerin katılım sağladığı online seminer soru cevap bölümü ile son buldu.