Eklenme Tarihi: 03 Ekim 2016, 16:06
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:41

[center]Girne Üniversitesi’nin Yeni Transferi Courtney WILLIAMS Sağlık Kontrolünden Geçti[/center]

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın, Amerika’nın Connecticut Suns takımından transfer ettiği şutör guard Courtney WILLIAMS, Kıbrıs’a gelerek sağlık kontrolünden geçti.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde kan tetkikleri, efor, EKG testi ile ortopedik muayenesi yapılan Courtney WILLIAMS’ın bugünden itibaren takım çalışmalarına katılacağı bildirildi.

1.73 m boyundaki 1994 doğumlu genç yetenek Courtney ILLIAMS, lise yıllarında oynadığı dönemde annesi Michelle Williams tarafından bir maçta kırılan 40 sayılık rekoru 42 sayı ile kırdı. Lise’den sonra forma giydiği Güney Florida Üniversitesi’nde bir sezonda toplam 710 sayı atarak Üniversite rekorunu kırdı. Üniversite tarihindeki toplamda en fazla sayı atan ikinci oyuncu olan Courtney Williams maç başına 9,2 ribaunt ortalaması tutturdu. Courtney WILLIAMS, üniversite yıllarında (2012-2016) oynadığı South Florida takımında 2015-2016 sezonunda 34 maçta, 22,4 sayı ortalaması, 2,6 asist ortalaması ve 9,2 ribaunt ortalaması ile oynadı. 2015-2016 sezonunda Woden Award için seçilen 15 finalist arasında yer alan Courntey WILLIAMS, ACC All Tournament’te üç maçta attığı toplam 67 sayı ile rekora imza attı. 2015 yılında Gwangju, Güney Kore’de gerçekleştirilen 2015 Dünya Üniversiteler Karşılaşması (World University Games) için Amerika milli takımına seçilen Courtney WILLIAMS, Çin ile olan karşılaşmada attığı 18 sayı ile takımın en skorer isimleri arasında yer aldı. 2016 WNBA Draft’ında 8. sırada Phoenix Mercury takımına seçilen Courtney WILLIAMS sezon ortasında Coneccticut Suns takımına transfer oldu. Courtney WILLIAMS WNBA’de 17.1 dakika ortalama süre alırken, görev yaptığı maçlarda 8.1 sayı, 3.6 ribaunt ve 1.5 asist ortalamaları ile oynadı.

Courtney WILLIAMS: “ Yeni Ligde Oynayacak Olmaktan Heyecanlıyım”…

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’na katılacak olmasını değerlendiren Courtney WILLIAMS, takıma dahil olmaktan ve Türkiye liglerinde oynayacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. WILLIAMS, “Uzun bir yolculuk sonunda Kıbrıs’ta olmak heyecan verici. Yeni takım arkadaşlarımla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Takım ruhuna ve oyun sistemine en kısa sürede adapte olmak için çalışacağım. Takım olarak hedeflerimiz doğrultusunda mücadele edeceğiz. Girne Üniversitesi bu sezon ligin zorlu takımlarından biri olacak. Takımın hedeflerine katkı koyacağıma inanıyorum. Sahadaki hedefimiz her zaman kazanmak olacaktır, bunun içinde elimizden geleni yapacağız” dedi.

WILLIAMS Hazırlık Maçlarında Yer Alacak

Sağlık kontrollerinin ardından takım çalışmalarına katılacak olan Courtney Williams, Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın 6-9 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan BOTAŞ Cup ile Abdullah Gül Üniversitesi Spor Kulübü tarafından düzenlenen 10. Erciyes Cup turnuvasında forma giyecek.