Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2015, 13:14
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:44

Girne Üniversitesi’nin İlk Sergisi “Geçmişten Günümüze Kıbrıs ve Denizcilik” Sergisi Açılıyor… (1)

– Açılışı UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün tarafından yapılacak olan “Geçmişten Günümüze Kıbrıs ve Denizcilik” sergisi 26 Kasım Perşembe günü (yarın) saat 14.30’da açılacak…

Girne Üniversitesi , Denizcilik tarihi çalışmaları çerçevesinde 26 Kasım Perşembe günü (yarın) saat 14.30’da Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün tarafından açılacak “Geçmişten Günümüze Kıbrıs ve Denizcilik” sergisini halkımızla buluşturuyor.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yeni kampüsünde açılacak ilk sergi olma özelliğini taşıyan ve antik dönemden günümüze Kıbrıs denizciliğini anlatan çeşitli yağlı boya tablolar, Girne kayığı ile diğer gemi ahşap modelleri, Piri Reis tarafından çizilmiş olan Kıbrıs haritaları, Kıbrıs Denizciliğini resmeden İznik Çinisi üzerine aktarılmış olan portolanlar ile çeşitli gravürlerin görülebileceği sergi 8 Aralık 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Girne Üniversitesi’nin İlk Sergisi “Geçmişten Günümüze Kıbrıs ve Denizcilik” Sergisi Açılıyor… (2)

Girne Üniversitesi’nin denizcilik tarihi hakkında toplumda oluşturmayı amaçladığı düşünsel ve görsel farkındalığı besleyecek önemli bir adım olan ve Kıbrıs denizciliğinin her yönünün sergilendiği “Geçmişten Günümüze Kıbrıs ve Denizcilik” sergisinin kuratörlüğünü Uluslararası Deniz Tarihçileri Birliği Genel Sekreteri ve Denizcilik Tarihi Merkezi Müdürü Ali Rıza İşipek yaptı.

Levant coğrafyasının çok önemli bir parçası olan Kıbrıs’ın bu zengin mirasını günümüze taşıyarak, yeni nesillerin yaşadıkları coğrafyada asırlar önce yaşamış olan insanları, onların alışkanlıklarını, yaşantılarını, denizleri kullanmakta göstermiş oldukları mahareti, denizin nimetlerinin toplumların refah seviyesini nasıl etkilediğini göstermek amacıyla düzenlenen sergi 26 Kasım – 8 Aralık 2015 tarihleri arasında 10.00- 16.00 saatleri arasında Girne Üniversitesi’nde tüm halkın ziyaretine açık olacak.