Eklenme Tarihi: 07 Ekim 2016, 15:23
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:41

[center]Girne Üniversitesi’nin Amerikalı Transferi Rachel HOLLIVAY Ülkemize Gelerek Sağlık Kontrolünden Geçti[/center]

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın Amerika’nın Atlanta Dream takımından transfer ettiği Rachel HOLLIVAY dün akşam Kıbrıs’a gelerek sağlık kontrolünden geçti.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde kan tetkikleri, efor, EKG testi ile ortopedik muayenesi yapılan Rachel HOLLIVAY’in hazırlık turnuvası için Adana’da bulunan takıma katılmak üzere Adana’ya gideceği ve Anadolujet Botaş Kupası Hazırlık Turnuvası’nda forma giyeceği belirtildi.

HOLLIVAY Blok Yıldızı…

ABD Kolej ligi olan NCAA’de 2012-2013 sezonunda Rutgers takımında başlayan kariyerine ve 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında da Rutgers formasıyla devam eden 1.93 cm boyundaki 1993 doğumlu Rachel HOLLIVAY, basketbolun gelecek vaat eden oyuncular arasında gösteriliyor. 2015-2016 sezonunda 34 maça çıkan ve her maçta ortalama 29.1 dakika parkede kalarak toplam 990 dakika mücadele eden Rachel HOLLIVAY, 6,5 sayı, 6,6 ribaunt, 3,3 blok, 0,5 asist ortalamaları ile sezonu kapattı. Blok ve ribaunt yetenekleriyle öne çıkan Rachel HOLLIVAY, defansif yönü ile dikkat çeken bir oyuncudur. NCAA’de Rutgers takımının blok liderliğini elinde tutan Rachel HOLLIVAY, 300 üzerinde blok yapması ile Rutgers tarihine adını yazdırdı. Rachel HOLLIVAY, 2016 WNBA Draft’ında 13. sırada Atlanta Dream takımına alındı. Honorable Mention All-Big Ten, Big Ten All-Defensive Team takımlarına seçilmiş olan Rachel HOLLIVAY yaptığı bloklar ile Rutgers Üniversitesi’nin American Athletic Konferansında 7. olmasında önemli rol oynadı. Rachel HOLLIVAY, WNBA’de 8.9 dakika ortalama süre alırken, görev yaptığı maçlarda 1.2 sayı, 2.1 ribaunt ve 0.1 asist ortalamaları ile oynadı.

HOLLIVAY: “Yeni Takımımda Yeni Başarılar Elde Etmek İstiyorum…”

Sağlık kontrolü sonrası duygularını paylaşan Rachel HOLLIVAY, merak ettiği Kıbrıs’a gelmekten ve yeni takım arkadaşları ile tanışacak olmaktan dolayı heyecan duyduğunu söyledi. Girne Üniversitesi Kadın Basketbol takımında oynayacağı her maçta iyi bir performans sergilemek istediğini dile getiren HOLLIVAY, “Yeni takım arkadaşlarımla birlikte uyum içerisinde olacağımızı düşünüyorum. Girne Üniversitesi ile Türkiye Kadınlar süper liginde oynayacağımız maçlarda tecrübe ve yeteneklerimi kullanarak en iyi performansımı sergilemek istiyorum. Ayrıca bu takımla birlikte yeni tecrübeler edinerek kendimi geliştireceğime inanıyorum.” dedi.