Girne Üniversitesi’nin 2021 – 2022 Oryantasyon Programı Girne Gezisi ile Devam Etti
Eklenme Tarihi: 12 Kasım 2021, 16:45

Girne Üniversitesi’nin, her sene büyüyen ailesine 2020-2021 ve 2021- 2022 akademik yılında katılan yeni öğrencileri için düzenlediği Oryantasyon Programı çerçevesinde Girne şehir turu gerçekleştirildi.

Yeni öğrencilerin Ada’ya uyum sağlaması, Kıbrıs’ın tarihini, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıması ve iyi bir motivasyon ile eğitim hayatlarına başlaması amacıyla düzenlenen gezide pandemi kurallarına uyuldu.

Bellapais Manastırı ziyaretiyle başlayan Girne turu, Karaoğlanoğlu Şehitliği ve Girne Kalesi Müzesi ziyaretleriyle sürdü.

Tamamı lisanslı rehberler eşliğinde gerçekleşen ve öğrencilerin büyük ilgisini çeken gezide kale ziyareti sırasında katılımcılar Batık Gemi Müzesi’ni de ziyaret ederek detaylı bilgi aldı.

Geziye büyük ilgi gösteren öğrenciler yeni arkadaşlarıyla bir araya gelmelerini ve beraber sosyal faaliyetlerde yer almalarını sağlayan bu tür aktivitelerin devam ettirilmesi yönündeki isteklerini dile getirdi.