Girne Üniversitesi’nin 2019 – 2020 Oryantasyon Programı Lefkoşa, Girne ve Mağusa Gezileri İle Devam Etti
Eklenme Tarihi: 30 Eylül 2019, 10:38

Girne Üniversitesi’nin,  her sene büyüyen ailesine  2019 – 2020 akademik yılında katılan yeni öğrencileri için düzenlediği Oryantasyon Programı çerçevesinde Lefkoşa, Girne ve Mağusa şehir turları gerçekleştirildi.

Yeni öğrencilerin adaya uyum sağlaması, Kıbrıs’ın tarihini, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıması ve iyi bir motivasyon ile eğitim hayatlarına başlaması amacıyla düzenlenen geziler 24, 25 ve 27 Eylül tarihlerinde yapıldı.

Lefkoşa gezisinde yeni öğrenciler Girne Kapısı’ndan başladıkları turda Surlariçi bölgesinde  Büyük Han, Selimiye Camii, Bedesten ve Bandabulya gibi tarihi yapıları görme ve gezme fırsatına sahip oldular.

Bellapais Manastırı ziyaretiyle başlayan Girne turu ise Karaoğlanoğlu Şehitliği ve Girne Kalesi Müzesi ziyaretleriyle sürdü. Rehber eşliğinde gerçekleşen ve öğrencilerin büyük ilgisini çeken kale ziyareti sırasında katılımcılar Batık Gemi Müzesi’ni de ziyaret ederek detaylı bilgi aldılar.

Turların son gününde ise öğrenciler öncelikli olarak Salamis Antik Kenti’ni ve ardından Lala Mustafa Paşa Camii, Suriçi, Namık Kemal Zindanı gibi Mağusa’nın simgesi olan tarihi mekanları gezdiler.

Gezilere büyük ilgi gösteren katılımcılar yeni arkadaşlarıyla tanışmaları ve beraber sosyal faaliyetlerde yer almalarını sağlayan bu tür aktivitelerin devam ettirilmesi yönündeki isteklerini dile getirdiler.