Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Kongre Salonu’nda düzenlenen etkinlikte; Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emine Ünal Evren, Girne Polis Müdürlüğü yetkilileri, Girne Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Uzman Hasan Tangül ,Girne Üniversitesi Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Sancak ve Öğrenci İşleri Müdürü Salih Demirok birer konuşma yaptı.
Öğrencilere hoş geldiniz diyerek seslenen Prof. Dr. Salihoğlu gençlerin denizaşırı bir memlekete geldiklerini ve kendilerini 4 ila 6 ay arasında bir alışma sürecinin beklediğini ifade etti.
Üniversite olarak öğrencilerin bu uyum sürecini daha rahat geçirebilmeleri için her türlü imkanı sağlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. İlkay Salihoğlu kendilerinden her koşulda yetkili birimlere ulaşmakta tereddüt etmemelerini istedi.
Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salihoğlu öğrencilerin zorlu bir sınav sürecinin ardından bu noktaya ulaştıklarını hatırlatarak üniversite eğitimi döneminde de aynı başarıyı sürdüreceklerine inandığını ifade etti.
Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emine Ünal Evren, Girne Üniversitesi Pandemi Komisyonu’nun aktif olduğunu belirtti ve öğrencilerin web sitesi üzerinden de alınan kararlarla ilgili bilgilere ulaşabileceğini hatırlattı.
Konuşmasında aşılamanın önemine özellikle vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Evren, Covid-19 sürecinin aşılama sonrasında gelişecek toplu bağışıklık ile sona erebileceğinin öngörüldüğünü belirtti.
Hekimler ve bilim insanları olarak bu konuda özellikle sosyal medyada üretilen yanlış bilgileri üzülerek takip ettiklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Emine Ünal Evren, aşıların kısa sürede üretilmiş olmasının kesinlikle etkinlik ve güvenlik testlerinin yapılmadığı anlamına gelmediğini vurguladı.
Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emine Ünal Evren, çiçek, çocuk felci, tetanos, kuduz gibi hastalıkların aşılar sayesinde ortadan kalktığını hatırlatarak aşı karşıtlığının bilimsel bir dayanağı olmadığını altını çizdi ve gençlere aşılarını olmaları tavsiyesinde bulundu.
Daha sonra söz alan Girne Polis Müdürlüğüne bağlı Muhaceret Birimi yetkilileri ise adaya giriş şartları, öğrenci izninin alınması süreci, yenilenmesi, pandemi kuralları çerçevesinde AdaPass sistemine kayıtlı olunması zorunluluğu ve araç kullanımı gibi konularda bilgi verdiler ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.
Girne Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Uzman Hasan Tangül sistemin kullanımı ve merak edilen noktalar üzerinde dururken Öğrenci İşleri Müdürü Salih Demirok öğrenci portalının işleyişi konusunda bilgiler aktardı.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve akıllarındaki pek çok soruya cevap bulduğu bilgilendirme semineri Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Sancak’ın genel olarak KKTC ve Girne Üniversitesi’nin sunduğu imkanlar hakkında verdiği bilgilerin ardından ikramların sunumu ile son buldu.