Girne Üniversitesi’nden Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajı – Girne Üniversitesi

Girne Üniversitesi’nden Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajı

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.

Girne Üniversitesi (University Of Kyrenia)
Denizcilik Fakültesi ,
1 Temmuz Kabotaj Bayramı Mesajı.

Dünya Denizcilik sektörüne gereken önemi verirken; kapitülasyonlarla yabancı ülke gemilerine tanınan kapotaj ayrıcalığının ancak Lozan Antlaşması ile kaldırılması ve bilahare 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanununun yürürlüğe girmesi sonucunda Türk Denizciliği yeniden yeşerme olanağına kavuşmuştur. Bundan dolayıdır ki, gerek anavatanımızda gerekse ülkemizde her yıl 1 Temmuz “Kabotaj Bayramı” olarak kutlanılmaktadır. Girne Üniversitesi (University Of Kyrenia)olarak ilk Kabotaj mesajımızı yayımlamaktan büyük mutluluk duymaktayız.
Girne üniversitesi (University Of Kyrenia)