Girne Üniversitesi’nde Yüz Yüze Eğitimle İlgili Tüm Hazırlıklar Tamamlandı
Eklenme Tarihi: 16 Eylül 2021, 14:58

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu seyreltilmiş yüz yüze eğitimin hedeflendiği 2021-2022 Akademik Yılı için kurum bünyesinde alınan COVID-19 önlemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Salihoğlu, COVID-19 salgının kontrol altında tutulması ve toplum sağlığı açısından aşılanmanın önemini vurguladı ve öğrenciler ile öğretim üyelerinin uzun bir aradan sonra yeniden bir araya gelecekleri 20 Eylül Pazartesi günü öncesinde tüm akademik ve idari personelin aşılandığını söyledi.

GÜ Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, üniversite yerleşkesi içerisinde pozitif olgu saptanması durumunda ilgili sağlık birimlerinin bilgilendirilmesinden temaslıların tespit ve takibine kadar bütün süreci izlemek amacıyla bir COVID-19 Komisyonu oluşturulduğunu ifade etti

Prof. Dr. Salihoğlu, akademik ve idari personelin antijen testlerinin de düzenli olarak yapıldığının altını çizdi.

Prof. Dr. Salihoğlu sözlerini şöyle tamamladı : “ Öğrenci ve eğitimcilerin sağlıklarının korunması ve eğitimin kesintisiz devam etmesi temel amacımızdır ve kampüsümüz bünyesindeki tüm eğitim alanlarında YÖK, YÖDAK ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı kılavuzlarında yer alan hususlarla ilgili tüm önlemler alınmıştır. Fakülte veya Akademik birim yöneticileri tarafından öğrencilere yönelik pandemi önlemleri bilgilendirme toplantısı yapılarak başlayacak olan bu süreçte ortak kullanım alanları düzenli dezenfekte edilecek, hijyen ve mesafe kurallarına uyulmasına özen gösterilecektir. “