Girne Üniversitesinde Öğretmenler Günü Etkinliği Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2021, 08:59

Girne Üniversitesi Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Cumhuriyet Salonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, rektör yardımcıları Prof. Dr. Rüveyde Bundak ve Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Zehra Altınay, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Fahriye Altınay, dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökmen Dağlı’nın açılış konuşmasıyla başladı.
Prof. Dr. Gökmen Dağlı, açılış konuşmasında geçmişten günümüze eğitim süreçlerinden, eğitim felsefe ve anlayışlarından, öğretmenlerin sahip olması gereken niteliklerden söz etti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere vermiş olduğu değerin altını çizdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün anlam ve önemini anlatan konuşma ise Yakın Doğu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitü Başkanı Prof. Dr. Zehra Altınay tarafından yapıldı.
Prof. Dr. Altınay slaytlarla süslediği konuşmasında bilimsel bir yaklaşımla ve akademik bir çalışma ışığında eğitim, öğretim, öğrenme, öğretmenlerde olması ve olmaması gereken nitelikler gibi başlıklara değindi.

Etkinlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere verdiği değeri anlatan resim ve sözlerinin yer aldığı slayt gösterisi ,video gösterimi ve ardından katılımcılar için hazırlanan kokteyl ile son buldu.