Girne Üniversitesinde 2020-2021 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Coşkusu
Eklenme Tarihi: 30 Ocak 2021, 17:29
Son Güncelleme Tarihi:01 Temmuz 2021, 08:51

Girne Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi mezunları 30 Haziran Çarşamba günü saat 10:00’da kampüste düzenlenen görkemli bir törenle diplomalarını teslim aldı.

Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen törene Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Temsilcisi Deniz Albay İsmail Kılıç, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, YÖDAK üyesi Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, Girne Milletvekili Fikri Toros, Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürü Coşkun Neşesibol, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Başhekimler, Enstitü Müdürleri, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Öğretim Elemanları, mezunlar, veliler ve misafirler katıldı.

Ailelerinin ve diğer konukların coşkulu alkışları ile tören salonuna giren öğrencilerin gururla yerlerini almasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu öncelikli olarak tüm katılımcıları selamladı ve salgın süreci dolayısıyla daha önce iki dönem çevrim içi düzenlenen mezuniyet törenlerinin ardından mezunlarla yeniden bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek bunu kesintisiz yapabilmeyi arzuladıklarını söyledi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu bu sıkıntılı dönemde Günsel ailesinin kararıyla Girne Üniversitesi’nin gelişme sürecinin devam ettiğini vurguladı ve mezuniyet töreninin gerçekleştirildiği kongre salonunu da içinde barındıran Büyük Kütüphane kompleksinin ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yeni binasının da bu doğrultuda tamamlandığını söyledi.

Salihoğlu, Girne Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane çalışanlarının özverili çalışması ile güz dönemi başlamadan kütüphanenin tam olarak faaliyete geçeceğini vurgulayarak kendilerine teşekkür etti.

Salihoğlu ayrıca YDÜ Müzeler Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul’un sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesindeki katkılarını vurgularken YDÜ Fen-Edebiyatı Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Prof. Dr.Şevket Öznur’un GÜ Büyük Kütüphaneye yaklaşık 15 bin adet kitap hibe ettiğini hatırlattı ve katkıda bulunan herkese şükranlarını iletti.

Girne Üniversitesi’nin akademik yapısındaki gelişmeye paralel olarak fiziki imkanlarının da büyüdüğünü belirten Prof. Dr. İlkay Salihoğlu yakın zamanda kurulan Turizm Fakültesi ile 14 fakültedeki program sayısının 71’e ulaştığını ve akademik kalitesi ile öne çıkan, kaliteli bilimsel araştırmalar yapan bir eğitim kurumu olma hedefinde ilerlediklerini sözlerine ekledi.
Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu bütün bu aşamalarda her türlü maddi ve manevi desteği veren Günsel ailesine ayrıca şükranlarını sundu.

Konuşmasının sonunda mezunlara seslenen Salihoğlu, öğrencilerin canla başla çalışarak haklı bir mezuniyet elde ettiklerini ve bugünün hem kendileri hem de aileleri için gurur günü olduğunu belirterek öğretim üyelerine de emekleri için teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu sözlerini şöyle tamamladı “ Sevgili mezun yakınları sizin için çok değerli olan çocuklarınızı bize emanet ettiniz biz de onları meslek sahibi birer yetişkin olarak sizlere teslim ediyoruz. Mezunlarımız hepinizin dünyanın dört yanında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Mezun olmakla ayırılmıyoruz Girne Üniversitesi sizin evinizdir. “

Törene Meclis’teki çalışmalarından dolayı katılamayan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı’nın mezunları tebrik eden mesajının okunmasından sonra öğrenci temsilcilerinin konuşmalarına geçildi.

Tüm mezunlar adına Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nden İrem Bozkurt, Uluslararası mezunlar adına Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü’nden Faith Chinjodzi ve Türk dilini kullanan mezunlar adına ise Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Rojbin Aydemir birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.
Öğrenci temsilcilerinin konuşmalarından sonra öncelikle Enstitü mezunlarına diploma ve hediyeleri takdim edildi.

Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden Gizem Nur Şahin’in üniversite birincisi olarak tamamladığı 2020-2021 Bahar Dönemini derece ile bitiren öğrencilere diploma, madalya ve hediyelerinin verilmesinin ardından sırasıyla Fakülte ve Meslek Yüksekokulu programlarından mezun olmaya hak kazananlara lisans ve ön lisans diplomaları verildi.
Törende ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunları Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Özge Çakır Topukçu , Hemşirelik Bölümü mezunları ise Bölüm Başkan Vekili Uzman Hazel Şahin Tarım eşliğinde meslek yeminlerini etti.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunlarının yemin töreni ise MYO Müdürü Prof. Dr. Arzu Babayiğit eşliğinde gerçekleşti.

Sunumunu İletişim ve Kurumsal İlişkiler Ofisinden Ezgi Dülek ve Sağlık Kültür Spor Dairesinden Pembe Omorfolu’nun yaptığı, duygusal ve keyifli anlara sahne olan tören mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.

İrem Bozkurt

Rojbin AYDEMİR