Girne Üniversitesi’nde 2018-2019 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Coşkusu
Eklenme Tarihi: 20 Haziran 2019, 13:10
Son Güncelleme Tarihi:18 Eylül 2019, 12:47

Girne Üniversitesi (GÜ) 2018-2019 Bahar Dönemi mezuniyet töreni üniversite kampüsünde görkemli organizasyonla gerçekleştirildi. Törene, Yüksek Öğretim, Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Üyesi Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz İç Sular Eğitim ve Belgelendirme Daire Başkanı Cem Erdem, Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner, GÜ Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Soykurt, GÜ Eğitim Vakfı Müdürü Dr. Mutlu Soykurt, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler, aileler, konuklar ve davetliler katıldı.

Tören alanına ailelerinin ve konukların alkışları eşliğinde görkemli bir şekilde giren mezunlar mutluluk ve gururla yerlerini aldı. 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yaptı. Prof. Dr. İlkay Salihoğlu konuşmasında bilim yuvası olan üniversitelerin medeniyet ve gelişmeyi temsil ettiğini vurguladı. Salihoğlu, toplumla bütünleşerek toplumsal refaha katkıda bulunmanın Girne Üniversitesi’nin en önemli amaçları arasında yer aldığını söyledi. Prof. Dr. İlkay Salihoğlu mezun olan öğrencilere gelecek hayatlarında ve kariyerlerinde başarılar diledi ve öğrenmenin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu hatırlattı.

Salihoğlu konuşmasının ardından 2018 – 2019 akademik yılını Üniversite birincisi olarak tamamlayan Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Taylan Yanık’a başarı sertifikasını ve ödüllerini takdim etti.

Daha sonra Taylan Yanık ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Andrew Oghenetega Asoboro mezunlar adına birer konuşma yaptılar.

Programın devamında öncelikle 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine katılım sertifikaları öğretim elemanları tarafından verildi. Sertifikasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı’dan alan en çok katılım gösteren 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrenci Soner Sönmez bir konuşma yaparak duygularını dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencisi Orhun Delikuş’un konuşmasının ardından mezun olmaya hak kazanan fakülte öğrencileri diplomalarını Dekan Prof. Dr. Süleyman Tolun ve öğretim elemanlarından aldılar.

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi mezunları adına ise Deniz Ulaştırma Lojistik Bölüm’nden Nurudeen Modibo Nuru bir konuşma yaptı. Daha sonra Dekan Prof. Dr. Aysel Karafistan ve öğretim elemanları mezunlara diplomalarını verdi.

2018-2019 Bahar Dönemi mezuniyet töreni Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin diploma töreni ile devam etti. Denizcilik Fakültesi dereceli öğrencilerine başarı belgeleri Dekan Vekili Doç. Dr. Mehmet Fatih Hüseyinoğlu ve öğretim elemanları tarafından verildi. Fakülte 2.liğini elde eden Can Uçuk’a belgesini YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, 3. Cem Erdem’e ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz İç Sular Eğitim ve Belgelendirme Daire Başkanı Cem Erdem sundu.

Denizcilik Yüksekokulu 1.si Kadir Hacıosmanoğlu, 2.si Erkan Yücel ve 3.sü Halil İbrahim Kılıç ile Denizcilik Meslek Yüksekokulu 1.si Berk Atıcı, 2.si Alev Köseoğlu ve 3.sü Serdar Yüksel ‘in başarı belgelerini almalarının ardıdan mezun olan öğrenciler diplomalarını Dekan Vekili Doç. Dr. Mehmet Fatih Hüseyinoğlu ve öğretim elemanlarından aldılar.

Denizcilik programı öğrencileri son olarak Taylan Uzun’un yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından geleneksel Çima Vira selamı ritüelini gerçekleştirdiler. Mezuniyet töreninin son bölümünde öncelikle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 1.si Yeşimcan Sertel, 2.si Hicran Ersoy ve 3.sü Büşra Ödemiş başarı belgelerini GÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rüveyde Bundak ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Babayiğit ve Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aslı Aykaç’tan aldı.

Yeşimcan Sertel’in mezunlar adına yaptığı konuşmanın sonrasında öğrencilere diplomaları Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kadrosu ve tüm bölümlere ders veren öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Son olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunları Prof. Dr. Arzu Babayiğit’in öncülüğünde yeminlerini ettiler.

Oldukça renkli bir atmosferde geçen duygu, gurur ve mutluluk dolu anlara sahne olan tören mezuniyet pastasının kesilmesi ve ikramlar ile sona erdi.

Mezunlarımızın konuşmaları: