Girne Üniversitesi’nde 2. Engelsiz Turizm ve Sağlık Konferansı Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2019, 15:10

‘Girne Üniversitesi 2. Engelsiz Turizm ve Sağlık Konferansı’ 25 Aralık 2019 tarihinde saat 11.00’de kampüste gerçekleştirildi.

Girne Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde gerçekleşen ve herkes için turizm ve sağlık hizmetleri konusunun ele alındığı konferansı Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence’a bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi de destekledi.

Konferansa davetli konuşmacı olarak Surrey Üniversitesinden Dr. Lorna Wang ve Oxford Brookes Üniversitesinden Prof. Dr. Levent Altınay da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınay, büyümeye devam eden turizm sektörü içerisinde engelli turizmi ve sağlık konusunda veriler doğrultusunda bilgiler aktardı. Altınay, bu açıdan engelliler için yürütülen eylem programlarına üniversite ve fakülte adına katkı koyduklarını belirtti. Yeni bulguların ilgili kurumlarla paylaşılacağını belirten Prof. Dr. Mehmet Altınay, üniversite yöneticilerine, konferansa katkı koyan herkese teşekkür etti.

Girne Üniversitesi Engelsiz Turizm ve Sağlık Konferansı’nın açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, üniversite olarak engelsiz turizm, sağlık ve eğitim konularına önem verdiklerini vurguladı.  Dağlı, üniversitede yapılan konferansların yükseköğretimin bir görevi olduğunu belirtti.

Konferansa davetli konuşmacı olarak katılan Dr. Lorna Wang, gelirlerin yönetiminde doğru ürünün doğru zamanda kullanılması konusuna vurgu yaptı. Bunun sağlık ve turizm hizmetlerinde de geçerli olduğunu belirten Dr. Wang, herkes için turizm ve sağlıkta planlı yaklaşımın ele alınmasını önererek, sürdürülebilir çalışmaların önemini belirtti.

Bir diğer davetli konuşmacı olan Prof. Dr. Levent Altınay ise farklı ihtiyaçların dikkate alınmasını ve bunlara yönelik hizmetlerin altyapılarının sağlanmasını vurguladı. Erişim, uygunluk, kullanılabilirlik esasında herkesin yararlanacağı hizmetlerin sunulmasının önemini belirten Prof. Dr. Altınay, yeni araştırma gündemlerinin, sosyal girişimcilik boyutuyla ele alınmasını önerdi.  Prof. Dr. Levent Altınay, Girne Üniversitesi’ni bu konuyu dikkate alarak duyarlı davrandığı için tebrik etti ve davetten dolayı teşekkürlerini sundu.

Konferansa akademisyenlerin yanı sıra öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.