Girne Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Bursu
Eklenme Tarihi: 20 Ağustos 2019, 15:32

21 Ağustos – 6 Eylül 2019
2019 – 2020 Güz döneminde Yüksek Lisans ve Doktora programlarına Girne Üniversitesi tarafından burs verilecektir.

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına %100 %75 %50 ve %25 burs olanağı sunulacaktır.

Başvurular, aşağıda belirtilen gerekli belgelerle birlikte levent.kayrin@kyrenia.edu.tr e-posta adresine yapılabilir.

Başvurular 21 Ağustos – 6 Eylül 2019 (saat 17:00’a kadar) tarihleri arasında olup, burs başvurularının sonucu en geç 13 Eylül 2019 tarihinde açıklanacaktır.

Yüksek Lisans başvuruları için gerekli olan belgeler:

1. Başvurmak istediği program için dilekçe
  2. Lisans diploma ve transkript kopyası
  3. ALES sonuç belgesi (TC Uyruklu öğrenciler)
  4. Kimlik kartı ya da pasaport kopyası
  5. Referans mektubu

Yüksek Lisans programları için Burs içerikleri ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir.

1. Burslar bilimsel hazırlık dersleri, İngilizce / Türkçe hazırlık programı, bölüm katkı ücreti ve tez ücretlerini kapsamamaktadır.
  2. Bursun geçerlilik süresi yalnızca 2 yıldır. Eğitim süresinin 2 yılı aşması durumunda, öğrenci gerekli ücreti ödemekle yükümlüdür.
  3. %100 burs hakkı elde eden yüksek lisans öğrencileri, eğitime 3 kredilik katkıda bulunmakla yükümlüdür.

Doktora başvuruları için gerekli olan belgeler:

1. Başvurmak istediği program için dilekçe
  2. Lisans diploma ve transkript kopyası
  3. Yüksek lisans diploma ve transkript kopyası
  4. ALES sonuç belgesi (TC Uyruklu öğrenciler)
  5. Kimlik kartı ya da pasaport kopyası
  6. Referans mektubu
  7. CV

Doktora programları için Burs içerikleri ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir.

2. Bursun geçerlilik süresi 4 yıldır. Eğitim süresinin 4 yılı aşması durumunda, öğrenci gerekli ücreti ödemekle yükümlüdür.
  3. %75 Burs hakkı elde eden doktora öğrencileri, eğitime 3 kredilik katkıda bulunmakla yükümlüdür.
  4. %100 Burs hakkı elde eden doktora öğrencileri, eğitime 5 kredilik katkıda bulunmakla yükümlüdür.

GÜ Yüksek Lisans ve Doktora Programı Bursu Program Listesi 2019-2020 için tıklayınız.

Detaylı Bilgi İçin
E-posta: levent.kayrin@kyrenia.edu.tr