Girne Üniversitesi Vakfı, Yılda İki Kez Düzenlenen ve İkincisi Tamamlanan 11. Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlilik Kursunu Bitirenlere Belgeleri Verildi
Eklenme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 13:41
Son Güncelleme Tarihi:31 Ocak 2017, 08:24

Girne Üniversitesi Vakfı’nın, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile düzenlediği, Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Kursu’nu başarıyla tamamlayan katılımcılara amatör denizci sertifikaları verildi.

Girne Üniversitesi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi Vakfı’nın Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü işbirliğinde, geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlediği ‘Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Kursu’na katılıp başarıyla tamamlayanlara, amatör denizci sertifikaları Girne Üniversitesi, Sergi salonunda gerçekleştirilen törenle verildi.

Geniş bir katılımın olduğu törende, Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu SOYKURT, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Hürmüs REFİKER, Amatör Denizcilik Derneği Başkanı Yaşar ÇAYIR, Kalavaç Muhtarı Ömer MERAKLI, Girne Üniversitesi’nden yetkililer, akademisyenler ile kursa katılan kursiyerler ve aileleri yer aldı.

Girne Üniversitesi Vakfı tarafından düzenlenen yeterlilik kurslarında, Amatör Denizcilik Belgesi ile Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgelerini alanlar, boyu 24 metreye kadar olan yat veya diğer deniz araçlarıyla dünyanın her yerine sorunsuz yapabilecekler.

Prof. Dr. Mustafa ALTUNÇ: “Girne Üniversitesi Ve Yakın Doğu Üniversitesi Olarak Amacımız Denizciliğin Hak Ettiği Yeri Bulmasıdır”

Sertifika töreninde konuşan Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ALTUNÇ, Denizcilik Fakültesi’nin 1996 yılında Yakın Dğu Üniversitesi Kurucu rektörü Dr. Suat GÜNSEL’in üstün vizyonları ile kurulduğunu söyleyerek, Kıbrıs’ta denizcilik yokken, bugüne profesyonel denizcilik alanında dört haneli rakamlara ulaşmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Denizcilik alanında Yakın Doğu Üniversitesi’nden başlayarak 20 yıldan beri mezun verdiklerini dile getiren Prof. Dr. ALTUNÇ şunları kaydetti: “Girne Üniversitesi Kurucu rektörü Cemre Günsel HASKASAP önderliğinde 2013 yılından beri Girne Üniversitesi’nde bulunuyoruz. Amatör denizcilik konusunda 11’inci kursu düzenliyoruz. Girne Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi olarak amacımız, denizciliğin hak ettiği yeri bulmasıdır. Çevreye, iklime, eko sisteme çok büyük etkisi olan denizlerin ve okyanusların nimetinden pek yararlanmıyoruz ancak, dört haneli rakamlara ulaşan profesyonel denizciler yetiştirmemiz sonucu bugün çok daha güzel ve ileri bir seviyeye geldik. Kıbrıs’ın ilk ve tek Denizcilik Fakültesi olarak üzerimize düşen misyonu yapmaya devam edeceğiz.”

Prof. Dr. ALTUNÇ: “Uluslararası Standartlarda Eğitim Veriliyor”

Prof. Dr. ALTUNÇ, profesyonel denizciler yetiştirmeye devam edeceklerini belirterek “Şu anda Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği mezunu veren bölümü ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümümüz vardır. Denizin şakasının olmadığını biliyoruz bundan dolayı öğrencilerimiz üniformalı bir disiplin içerisindedir. Fakültelerimizde uluslararası nitelikte ve standartlarda eğitim vermekteyiz. YÖK tarafından akredite edilmiş bölümlerimizde öğrencilerimizin okyanuslarda temsil ettikleri bayrakları şanla şerefle dalgalandırmasını sağlamaya devam edeceğiz. Yeni denizcileri amatör de olsa aramızda görmekten, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi olarak mutluluk duyuyoruz. Daha önce kurslarımıza katılan ve başarı ile belgesini almış, ülkemizde amatör denizciliğinin gelişmesine katkı koyan arkadaşlarımızı da aramızda görmekten ayrıca kıvanç duyuyoruz” dedi.

Yaşar ÇAYIR: “Kurslarla Bilinçli Denizciliğin Giderek Yaygınlaşması Sağlanıyor”

Amatör Denizcilik Derneği Başkanı ve aynı zamanda eski kursiyerlerden olan Yaşar ÇAYIR da törende yaptığı kısa konuşmada, her yıl geleneksel olarak bu kursların düzenlendiğini söyleyerek bu kursların ada genelinde yaygın bir hale gelmeye başladığını ve bilinçli denizciler yetiştirildiğini ifade etti. ÇAYIR, denizde dikatli bir şekilde davranılması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Deniz canlılarına dikkat edelim ve diger deniz kurallarına uygun bir şekilde görevimizi yerine getirelim. Kursu alan ve mezun olan arkadaşları tebrik ederim.”

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi. Tören, kokteyl ile sona erdi.