Girne Üniversitesi Vakfı 1. İlkokullararası Matematik Yarışması’nın İlk Etabı Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 17:20
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

14 İlkokul ve 150’ye Yakın Öğrenci Yarıştı…

Girne Üniversitesi Vakfı bilimsel aktivite çerçevesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen ve gelenekselleştirilmesi hedeflenen Matematik Yarışması’nın ilk etabı Girne Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirildi.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; KKTC İlkokulları arasında gerçekleştirilen yarışmaya 14 ilkokuldan 150’ye yakın öğrenci yarıştı.

Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt yaptığı açıklamada, yarışmanın birinci etabının sonuçlarına bu gece www.kyrenia.edu.tr adresinden ulaşılabileceğini belirtti.

Açıklamada, final yarışması sonrasında yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgeleri verileceği ayrıca, yarışmada birinci gelen takımın okuluna 3 bilgisayar, öğretmenlerine birer tablet (en fazla 3 öğretmen); ikinci gelen takımın okuluna 2 bilgisayar ve üçüncü gelen takımın okuluna 1 bilgisayar ödülü , dördüncü gelen okula başarı plaketi yanında takımlardan bağımsız olarak; yarışmada birinci gelen öğrenciye “Tam Ortaöğretim Bursu”, ikinci gelen öğrenciye “Yarım Ortaöğretim Bursu” ve üçüncü gelen öğrenciye “Çeyrek Ortaöğretim Bursu” ile ödüllendirilecektir” denildi.

Soykurt, yarışmanın ikinci etabının 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 14:00’da, ödül töreninin ise aynı gün (11 Mayıs 2016 Çarşamba günü) 16:30’da Salon 1’de yapılacağını belirtti.

Yarışma dolayısıyla heyecanlı olduklarını ifade eden Soykurt, bilimsel aktivitelere önem verdiklerinin altını çizerken, ilkokul öğrencilerini üniversitede ağırlamanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.