Eklenme Tarihi: 08 Ekim 2016, 10:31
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:41

[center]Girne Üniversitesi Uzatmada Mağlup Oldu… Girne Üniversitesi: 87- Samsun Canik Belediyesi: 92[/center]

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol takımı, Anadolujet BOTAŞ Kupası hazırlık turnuvasında oynadığı ikinci maçında Samsun Canik Belediyesi’ne uzatma sonunda 92-87 mağlup olarak turnuvadaki ilk mağlubiyetini almış oldu.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Adnan Menderes Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada, ilk periyot denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçti ve 22-22 berabere tamamlandı. İkinci periyotta Girne Üniversitesi’nin skorer isimlerinin devreye girmesi ile sayı farkını açtı ve Girne Üniversitesi ilk devreyi 43-36 önde kapattı. Üçüncü periyoda iyi başlayan Samsun Canik Belediye farkı kapatmasına rağmen periyot Girne Üniversitesi’nin 62-58 üstünlüğü ile tamamlandı. Son periyot ise büyük bir mücadeleye sahne oldu. Samsun Canik Belediye bitime 11 saniye kala Elina BABKINA’nın iki serbest atışıyla skoru 81-78 öne geçmesine rağmen maçın bitimine 9 saniye kala Girne Üniversitesi’nden Marija GAJIC’in üçlüğü ile skor 81-81 oldu ve maç uzatmaya gitti. Uzatma periyodunda 11-6’lık skor elde eden Samsun Canik Belediyesi karşılaşmayı 92-87 kazandı.

Girne Üniversitesi’nden Courtney WILLIAMS 27 sayı, 13 ribaunt, 3 asist, Adrijana KNEZEVIC 17 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, Marica GAJIC 14 sayı, 8 ribaunt, 1 asist, Özge YAVAŞ 12 sayı, 2 ribaunt, 10 asist ile oynadı.

Samsun Canik Belediyesi’nde, Hülya ÇOKLAR 10 sayı, 6 ribaunt, 1 asist, Viktoria MIRCHEVA 19 sayı, 8 ribaunt, 5 asist, Misura SANDRIC 11 sayı, 3 ribaunt, 12 asist, Elina BABKINA 14 sayı, 2 ribaunt, 1 asist ile oynadı.

İlker GÖZENELİ: “İyi Oynadığımız Bir Maç Oldu”

Maçla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İlker GÖZENELİ, “sahada iyi mücadele ettik ve çok çekişmeli bir karşılaşma oldu, oyuncularımız son saniyeye kadar mücadele ettiler. Turnuvada ilk mağlubiyetimizi almış olduk. Amacımız sezonu hedeflediğimiz şekilde bitirmek. Bu yolda giderken bu gibi hazırlık turnuvaları oyuncularımızın gelişimi için uygun ortamlar. Lig öncesi neleri göz önünde bulundurmamız gerektiğini pekiştirmiş olacağız. Rachel HOLLIVAY’in de aramıza katılması ile birlikte tam takım olarak çalışma fırsatı bulacağız. Botaş Cup’ın ardından oynayacağımız Erciyes Cup’la birlikte sezona en iyi şekilde hazırlanmış olacağız” dedi.