Girne Üniversitesi Uçuş Simülatörü Eğitim Vermek Üzere Yetkilendirildi – Girne Üniversitesi

Girne Üniversitesi Uçuş Simülatörü Eğitim Vermek Üzere Yetkilendirildi

Girne Üniversitesi,  ATPL kısaltmasıyla bilinen havayolu pilotu lisans eğitiminde kullanılmak üzere  edindiği ALSIM ALX simülatör cihazının sertifikasyon sürecini başarıyla tamamladı.

Simülatör, havayolu pilot lisans eğitim sürecinde kullanılan tek motor ve çift motor eğitim uçuşlarının her ikisini de karşılayan konfigürasyonda yetkilendirildi. Avrupa Sivil Havacılık Ajansı (EASA) kriterlerini karşılayan yetkiler Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verildi.

Girne Üniversitesi Onaylı Eğitim Organizasyonu (OEO) işletmesinde ALX-67 kuyruk numarasıyla yetki alan simülatörümüz, pilot adaylarına uçakta gerçekleştirilen uçuş eğitimi karşılığı kabul gören eğitim olanağını sağlayacak.