Girne Üniversitesi Uçakları 20 Temmuz’da Gökleri Süsleyecek
Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 15:29
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

Girne Üniversitesi eğitim uçakları 20 Temmuz törenlerine katılarak gösteri uçuşu yapacak.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre: Girne Üniversitesi Havacılık Sorumlu Genel Müdürü Sümer Garip ve KKTC Hava Sporları Federasyon Başkanı Serdar Turganer, ülkemizin ilk ve tek Havacılık ve Denizcilik Üniversitesi olan Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Pilotaj Bölümü’nde eğitim vermek amacı ile alınan uçakların ilk grubunun yarın (19 Temmuz) KKTC’ye gelmesinin beklendiği bildirildi.

Eğitim uçuşları ilk defa KKTC’de yapılacak…

Akademik eğitimin yanı sıra, eğitim uçuşlarının da ilk defa KKTC Hava Sporları Federasyonu işbirliği protokolü çerçevesinde Yavrukuş uçuş okulu ile birlikte ülkemizde gerçekleştirileceğine yer verilen açıklamada, uçuşların Eylül ayında başlayacağı belirtildi. En son teknoloji ile donatılan Girne Üniversitesi eğitim uçaklarının ikinci grubunun da önümüzdeki aylarda filoya katılacağına yer verildi.

Kaynak: KIBRIS POSTASI