GİRNE ÜNİVERSİTESİ TEKNOFEST ULUSLARARASI İHA YARIŞMASINA KATILMAYA HAZIRLANIYOR
Eklenme Tarihi: 08 Mart 2024, 09:28

Girne Üniversitesi’nin gurur kaynağı olan drone takımı, Girne Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşmaktadır. Bu ekip, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni bir başarıya imza atarak Teknofest Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması’na katılmaya hazırlanıyor. Ülkenin ilk yerli insansız hava aracını üreten Girne Üniversitesi Drone Takımı, bu yarışma ile üniversite öğrencilerinin teknik becerilerini ve yaratıcılıklarını sergileme fırsatını yakalayacak. Aynı zamanda, havacılık teknolojilerine olan ilgiyi arttırmayı hedefleyen bu yarışma, Girne Üniversitesi öğrencilerinin ulusal ve uluslararası arenada okullarını temsil etmelerine olanak sağlıyor.

Takımın lideri Ahmet Furkan Laz, geçtiğimiz yıl Kuzey Kıbrıs’ın ilk yerli İHA’sını ürettiği için takımın tasarımının başında bulunuyor. Ayrıca, Mustafa Kıcıkoğlu, Mehmet Ali Oruç, Ediz Çetin, Fatih Diner, Veysel Çağrı Karadavut ve Altan Emirhan Başer gibi yetenekli öğrenciler de takımın önemli üyeleri arasında yer alıyor.

Kararlılıkla hazırlıklarını sürdüren ekip, Teknofest Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması’nda Girne Üniversitesi’nin adını en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor. Ayrıca, bu yarışmanın, Kuzey Kıbrıs’taki havacılık teknolojilerine ve üniversite öğrencilerinin yeteneklerine ulusal ve uluslararası düzeyde daha fazla ilgi çekmesine katkı sağlaması bekleniyor.