Girne Üniversitesi Spor Kulübü’nün Koçu Arkan ARŞEHİT Oldu
Eklenme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 11:34
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:41

[center]Girne Üniversitesi Spor Kulübü’nün Koçu Arkan Arşehit Oldu[/center]

Tüm prosedürleri tamamlanan ve 2016-2017 sezonunda KKTC Erkek Basketbol liginde mücadele edecek olan Girne Üniversitesi Spor Kulübü, koç olarak Arkan ARŞEHİT ile anlaştı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, KKTC Basketbol Federasyonuna yaptığı lige katılım başvurusu kabul edilen ve 2016-2017 Basketbol Sezonu’nda mücadele edecek takımlar arasında yer alacak olan Girne Üniversitesi Spor Kulübü’nün koç olarak Arkan ARŞEHİT ile anlaştığı bildirildi. Sekizinci takım olarak KKTC Basketbol Erkek Ligi’ ne katılacak olan Girne Üniversitesi Spor Kulübü, iddialı oyuncuları ve deneyimli koçu ile lige heyecan katacak.

Özgü BAYRAKTAR: “2016-2017 Sezonu’nda Erkek Basketbol Takımımız Deneyimli Koçumuz Arkan ARŞEHİT İle Birlikte KKTC Ligi’ne Heyecan Katacak”

Girne Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Özgü BAYRAKTAR tarafından yapılan açıklamada, Girne Üniversitesi Spor Kulübü olarak 2016-2017 KKTC Basketbol Erkek Ligi’nde güçlü bir rakip olmak istediklerini ifade etti. “2016-2017 Basketbol sezonunda KKTC Büyük Erkekler Ligi’nde sekizinci takım olarak katılacağız. Her zaman olduğu gibi sporun fair play ruhu çerçevesinde mücadele edeceğiz. İddialı bir kadro oluşturmaya başldık. Deneyimli bir koç olan Arkan AARŞEHİT ile anlaştık. Birlikte seçeceğimiz oyuncular ile oluşturacağımız güçlü kadro ile Basketbol liginin iddialı ve şampiyonluğun önemli adaylarından biri olmayı hedefliyoruz” dedi.

Girne Üniversitesi Spor Kulübü’nün Koçu Arkan Arşehit Oldu

Arkan ARŞEHİT: “Girne Üniversitesi Spor Kulübü, Sekizinci Takım Olarak Girdiği KKTC Liginde En Güçlü Takımlar Arasında Olacak”

Girne Üniversitesi Spor Kulübü ile anlaşan Arkan ARŞEHİT, Girne Üniversitesi Spor Kulübü’nün 2016-2017 Sezonu’nda başarılara imza atacağına değinerek; “Güçlü ve zorlu bir rakip olmak için çalışmalarımıza başladık. Seçeceğimiz oyuncularımızla beraber sezona iyi şekilde hazırlanarak hızlı bir başlangıç yapacağız. Hedefimiz şampiyonluk adayları arasında yer almak; bu hedefimize ulaşmak için de tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Arkan ARŞEHİT Kimdir?

2011 yılında Rekreasyon ve Spor Yönetimi bölümünden mezun olan 2009 yılında yardımcı koç olarak kariyerine başlayan Arkan Arşehit, 2015 yılında Yenidüzen Gazetesi tarafından “Yılın Koçu” seçilmiştir. Arkan Arşehit, 2009 yılından bu yana her sene iki ulusal, bir uluslararası basketbol seminerine katılmaktadır.

Profesyonel Başarıları:

2009 : Sibel’s Minne Kupası Galibi, Sweeden, Çanakkale Sport Kulübü Minik Takım Yardımcı Koçu

2010-2011 : Şampiyona Galibi, Çanakkale Sport Kulübü Genç Takım Yardımcı Koçu

2011 : Genç Milli Takım Yardımcı Koçu

2012-2013 : Şampiyona Finalisti, Gazimağusa Gençlik Merkezi Genç TakımıYardımcı Koçu

2013-2014 : Federasyon Kupası Finalisti, Gazimağusa Gençlik Merkezi Büyük Takımı Yardımcı Koçu

2014-2015 : Şampiyona Galibi , Gazimağusa Gelişim Akademisi Minik Takım Baş Antrenörü

2014-2015 : Federasyon Kupası Galibi , Gazimağusa Gelişim Akademisi Büyük Takımı Baş Antrenörü
Gazimağusa tarihinde bir ilk.

2015 : Minikler Milli Takımı Baş Antrenörü

2015 : Milli Takım Baş Antrenörü

2015 : Yenidüzen Gazetesi tarafından üm sporlar arası “Yılın Koçu” seçildi.

2015-2016 : Başkanlık Kupası Galibi, Baş Antrenörü
Gazimağusa tarihinde bir ilk.

2016 : Minikler Milli Takımı Baş Antrenörü