Girne Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Giyme Töreni Heyecanı
Eklenme Tarihi: 09 Ekim 2019, 13:15

Girne Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerine 2019 – 2020 akademik yılında yerleşen  105 öğrenci 9 Ekim Çarşamba günü  kampüste düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” ile hayatlarının yeni dönemine adım atmanın heyecanını yaşadılar.

Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Gürsel Öztunç, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Fizyoterapistler Birliği Başkanı Şahveren Çakartaş,  enstitü müdürleri , meslek okulu müdürleri,  dekanlar, başhekimler, akademisyenler  ve  veliler öğrencileri bu anlamlı günde yalnız bırakmadılar.

Törenin başlangıcında öğrencilerin alana alkışlarla girmesinin ardından  saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Öztunç katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında nitelikli sağlık hizmetini verecek kişileri yetiştirecek eğitim kurumlarına ihtiyaç olduğunu ve Girne Üniversitesi olarak bu doğrultuda gerekli vasıf ve donanıma sahip mezunlar vermeyi hedeflediklerini söyledi . Tüm Günsel ailesine ve başta Dr. Suat İ. Günsel’e teşekkürlerini sunan Öztunç  hayatta hedef koymanın önemine dikkat çekti ve sağlık alanını seçen öğrenciler için beyaz önlüğün taşıdığı anlamı vurguladı . Prof. Dr. Gürsel Öztunç,  öğrencilere sağlık hizmetlerini sürdürürken izleyecekleri yola ilişkin tavsiyelerde bulundu ve son olarak velileri tebrik etti.

Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof . Dr. İlkay Salihoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim hayatına başlayan öğrencilere seslenerek sağlıkçıların toplumun asıl kahramanları olduğunu ifade etti. Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, bu alanda çalışan kişilerin insanlığa hizmet ettiğini ve bunu her şeyin üzerinde tuttuklarını söyledi. Salihoğlu öğrencilerin 4 yılın sonunda başarıyla mezun olabilmesi için çok çalışması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri sırayla beyaz önlüklerini giyerek yemin ettiler.

Duygusal anlara sahne olan tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.