Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümü Öğrencileri Antalya’da Düzenlenecek Üniversiteler Arası Hassas İniş Yarışmasına Katılacak
Eklenme Tarihi: 17 Mart 2021, 09:10

Girne Üniversitesi, 19-20 Mayıs 2021 tarihlerinde Antalya Karain Hava Meydanında düzenlenecek olan “ Üniversiteler Arası Hassas İniş Yarışması”nda Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümü öğrencilerinin katılımıyla temsil edilecek.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden Uyumluluk İzleme ve Emniyet Sistem Yöneticisi Haluk Serhat Ongun, Girne Üniversitesi’nin yarışmaya envanterinde bulunan “Cessna 172 S” tipi iki eğitim uçağı ve toplam sekiz öğrenciyle katılacağını açıkladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında Antalya Bilim Üniversitesi’nin organizasyonuyla düzenlenecek yarışmada Girne Üniversitesi’nin iki farklı takımla yer alacağını ifade eden Ongun, her bir takımın pilotaj bölümünde öğrenimi devam eden ve PPL (hususi pilot lisansı) sahibi olan iki erkek ve iki kız öğrenciden oluşturulduğunu kaydetti.

Haluk Serhat Ongun, öğrencileri yarışmaya fakültede görevli iki öğretmen pilotun hazırlayacağını ve yarışmalar boyunca kendilerine nezaret edeceğini söyledi.