Eklenme Tarihi: 04 Haziran 2016, 15:12
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

Girne Üniversitesi Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı Yarın Yapılıyor

Girne Üniversitesi 2016-2017 öğretim yılı “Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınav’ı” 5 Haziran 2016 Pazar günü (yarın) saat 09.00’da Girne Üniversitesi kampüsünde tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, KKTC liselerinden mezun veya bu yıl mezun olacak olan tüm KKTC vatandaşı öğrencilerin Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı’na girebileceği belirtildi. Yapılan açıklamada öğrenci adaylarının Girne Üniversitesi’nin tüm lisans ve ön lisans programını tercih etme ve yerleştirme hakkına sahip olacakları bildirildi. Sınava katılacak olan adayların en geç (Bugün) 4 Haziran 2016 tarihine kadar Girne Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürlüğü Kayıt-Kabul Merkezi’nde veya liselerde kurulacak olan kayıt stantlarında kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Girne Üniversitesi Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı Yarın Yapılıyor

Tercihler Ve Yerleşme Koşulları:

Sınava katılan adaylar, Girne Üniversitesi bölümlerinden üç bölüm tercihinde bulunabileceklerdir. Adaylar, sınav sonucuna göre tercih yaptıkları bölümlerinden birine yerleştirileceklerdir.

Kolejlerden mezun olan veya bu sene olacak olan öğrenciler, Girne Üniversitesi’nin tüm bölümlerine belirlenen kontenjanlar çerçevesinde GCE A’Level, GCE AS Level, IGCSE-GCSE O’Level, SAT, ACT sınav sonuç belgeleri ile de kayıt hakkı elde edebileceklerdir.

Başvuru Koşulları:

Sınava katılmak isteyen adayların KKTC kimlik kartı fotokopisi, 1 adet vesikalık resim, 50 TL sınav harcı ile Girne Üniversitesi Öğrenci İşleri Kayıt-Kabul Müdürlüğüne başvurmaları veya liselerde kurulacak olan kayıt stantlarında kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Girne Üniversitesi Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı’na başvuracak adaylar 8159936 numaralı telefondan veya www.kyrenia.edu.tr adresinden veya Girne Üniversitesi kampüsünü ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirler.